Voor werkgevers
Vacatures in je mailbox? Stel jouw jobalert in!
Nieuws
10-05-2019

Een kwart van de Nederlanders overweegt een carrièreswitch

Uit onderzoek blijkt dat maar liefst 37% van de Nederlanders weinig of geen voldoening te vinden in hun huidige baan. Zij staan open voor een nieuwe uitdaging. Een kwart zegt er zelfs aan te denken om hun loopbaan een geheel andere wending te geven. De meerderheid van de respondenten vindt zingeving belangrijk bij het kiezen voor een nieuwe werkkring. Zij zouden graag werk willen doen dat betekenisvol is, waarmee ze een zinvolle bijdrage kunnen leveren aan de organisatie en de samenleving.
Veel mensen ervaren momenteel een bepaalde vorm van onverschilligheid in hun huidige werk. Zij zijn niet betrokken, voelen geen binding met het bedrijf waarvoor ze werken en lopen niet warm voor de producten of diensten die ze aanbieden. De kans is groot dat zij vroeg of laat zullen uitkijken naar een andere, meer bevredigende, werkkring.

Voor werkgevers biedt deze wetenschap interessante kansen.Betrek je medewerkers bij de missie van het bedrijf. Is deze missie überhaupt bekend? Waarom is jouw organisatie in het leven geroepen. Wat is het hogere doel, wat is de stip aan de horizon? Wanneer je dat helder communiceert, kunnen je medewerkers beoordelen of zij zich met hart en ziel aan deze missie willen verbinden. Bovendien zien zij hierdoor beter welke rol zij kunnen spelen in het bereiken van de missie. Dit bevordert de betrokkenheid, de effectiviteit en het werkplezier.

Bron : Indeed

Terug naar alle items

Vacatures
in je mailbox?

Schrijf je in en we houden je op de hoogte
Job Alert instellen

Vacatures in je mailbox

Schrijf je in en we houden je op de hoogte.
In elke ontvangen e-mail kun je jouw Job Alert weer deactiveren.

Welke vacatures wil je ontvangen?

Gekozen vakgebieden:

Je kunt meerdere vakgebieden toevoegen.


    Gekozen opleidingsniveaus:

    Je kunt meerdere opleidingsniveaus toevoegen.


      Wat is je voornaam?

      Op welk e-mailadres?