Voor werkgevers
Vacatures in je mailbox? Stel jouw jobalert in!
Nieuws
11-08-2017

Duitse economie grootste van Europa

In Duitsland gaan de zaken beter dan ooit tevoren, in elk geval sinds de Duitse hereniging. De Ifo Business Climate Index heeft namelijk in juli al voor de derde keer op rij een record behaald.

Bedrijven zien de vooruitzichten voor de komende zes maanden volgens een enquête onder 7.000 managers erg rooskleurig in. Sommige economen durven echter nog niet te hard te juichen.

De Bondsregering voorspelt voor 2017 een economische stijging van 1,5 procent en voor 2018 van 1,6 procent. Veel onderzoekers zijn zelfs nog een tikkeltje optimistischer. De sterke opleving in de bouw, de stijgende consumentenbestedingen en aantrekkende export zorgen ervoor dat de Duitse economie op het ogenblik de grootse van Europa is.

Econoom Thomas Gitzel van de VP Bank uit Lichtenstein waarschuwt evenwel dat het onderzoek naar kartelvorming binnen de Duitse auto-industrie “zeker de potentie heeft om de stemming behoorlijk te bederven”. Indien er bewijzen boven tafel komen en er meerdere aanklachten worden ingediend, dreigen rode cijfers voor de autofabrikanten. Ook de toeleveringsindustrie en het mkb kunnen daar dan de dupe van worden.

Bron : Limburgzaken.nl

Terug naar alle items

Vacatures
in je mailbox?

Schrijf je in en we houden je op de hoogte
Job Alert instellen

Vacatures in je mailbox

Schrijf je in en we houden je op de hoogte.
In elke ontvangen e-mail kun je jouw Job Alert weer deactiveren.

Welke vacatures wil je ontvangen?

Gekozen vakgebieden:

Je kunt meerdere vakgebieden toevoegen.


    Gekozen opleidingsniveaus:

    Je kunt meerdere opleidingsniveaus toevoegen.


      Wat is je voornaam?

      Op welk e-mailadres?