Voor werkgevers
Vacatures in je mailbox? Stel jouw jobalert in!
Nieuws
17-03-2017

Directeur en bedrijf veroordeeld voor dodelijk arbeidsongevalArbeidsongevallen halen regelmatig het nieuws. Onlangs haalde bijvoorbeeld een zaak waarbij het schoonmaken van een mestsilo had geleid tot een dodelijk bedrijfsongeval het nieuws.

In de Risico Inventarisatie en Evaluatie (RI&E) en Taak Risico Analyse (TRA) die de werkgever in kwestie had laten opmaken, was niets bepaald over het schoonmaken van mestsilo’s. En de hulp- en beschermingsmiddelen die de werkgever aan haar werknemers ter beschikking had gesteld, waren onvoldoende voor de gevaarlijke omstandigheden waaronder de werknemers hun werkzaamheden in de mestsilo hebben moeten verrichten. Er waren namelijk geen maatregelen getroffen om de werknemers bij direct gevaar onmiddellijk op doeltreffende wijze hulp te bieden, en hen op een snelle en adequate wijze uit de mestsilo te halen. Daarom heeft de rechtbank het bedrijf een geldboete van € 100.000,- opgelegd, en is de directeur van het bedrijf veroordeeld tot een taakstraf van 240 uur en 1 jaar voorwaardelijke celstraf met een proeftijd van 3 jaar.

In deze zaak werd de werkgever dus strafrechtelijk veroordeeld. Of er daarnaast nog andere civiele of bestuursrechtelijke procedures lopen, blijkt niet uit de betreffende uitspraak.

Meer informatie hierover kunt u hier lezen: http://www.spee-advocaten.nl/nieuwsbrieven#1
Terug naar alle items

Vacatures
in je mailbox?

Schrijf je in en we houden je op de hoogte
Job Alert instellen

Vacatures in je mailbox

Schrijf je in en we houden je op de hoogte.
In elke ontvangen e-mail kun je jouw Job Alert weer deactiveren.

Welke vacatures wil je ontvangen?

Gekozen vakgebieden:

Je kunt meerdere vakgebieden toevoegen.


    Gekozen opleidingsniveaus:

    Je kunt meerdere opleidingsniveaus toevoegen.


      Wat is je voornaam?

      Op welk e-mailadres?