Voor werkgevers
Vacatures in je mailbox? Stel jouw jobalert in!
Nieuws
29-06-2018

Deze 5 jobs zijn dringend aan opwaardering toe

Deze mensen hebben wellicht niet de meest prestigieuze of bestbetaalde banen, maar ze houden wel de pilaren van onze moderne maatschappij recht. Daar mogen deze harde werkers in het bijzonder best wat meer waardering voor krijgen.

 1. Landbouwers
  We staan er niet genoeg bij stil: voordat ons eten op ons bord belandt, heeft het al een hele reis achter de rug. Hoewel het vooral de grote bedrijven zijn die tegenwoordig de scepter zwaaien in de voedingssector, is de fundamentele rol van landbouwers in dat proces niet te ontkennen. Meer nog: het kopen van bioproducten bij de lokale boer is in opmars. 
 2. Vakmannen in de bouwsector
  Geen bouwvakkers? Geen infrastructuur. Scholen en ziekenhuizen, voetbalstadia en pretparken, architecturale pareltjes… Ze vallen niet uit de lucht, maar zijn het product van het harde labeur van de vrouwen en mannen in de bouwsector. 
 3. Vuilnisophalers
  We zetten ons afval ’s avonds buiten, ’s morgens is het miraculeus verdwenen. De wereld van vandaag zou bedolven worden onder vuilnis, om nog maar te zwijgen van de dodelijke ziektes, zonder vuilnisophalers. 
 4. Leerkrachten
  Kinderen zijn de toekomst, toch? Hun onderwijs is dan ook een terechte prioriteit in elke moderne maatschappij. Het belang van kwaliteitsvolle leerkrachten – en hun motivatie om les te geven – voor de ontwikkeling van onze leerlingen tot de kritische volwassenen van morgen is cruciaal. Voor u begint te mopperen over “hoeveel verlof die wel niet krijgen” (wat heus meevalt in de praktijk): het leerkrachtenkorps is alleen al door deze grote verantwoordelijkheid toe aan meer waardering.
 5. Verzorgers
  Dankzij technologische vernieuwingen leven we alsmaar langer. Dat betekent dat er ook steeds meer mensen aan de slag zijn om ervoor te zorgen dat we ons levenspad min of meer gezond kunnen blijven bewandelen: dokters, verpleegkundigen, psychologen, kind- en ouderverzorgers, noem maar op.
   
  Bron: vacature.com
Terug naar alle items

Vacatures
in je mailbox?

Schrijf je in en we houden je op de hoogte
Job Alert instellen

Vacatures in je mailbox

Schrijf je in en we houden je op de hoogte.
In elke ontvangen e-mail kun je jouw Job Alert weer deactiveren.

Welke vacatures wil je ontvangen?

Gekozen vakgebieden:

Je kunt meerdere vakgebieden toevoegen.


  Gekozen opleidingsniveaus:

  Je kunt meerdere opleidingsniveaus toevoegen.


   Wat is je voornaam?

   Op welk e-mailadres?