Voor werkgevers
Vacatures in je mailbox? Stel jouw jobalert in!
Nieuws
19-05-2017

Desolenator (waterzuivering door zonne-energie) vestigt productielocatie in Limburg

LIOF verstrekt via LBDF een lening aan Desolenator. Desolenator heeft een innovatief apparaat ontwikkeld dat water zuivert door gebruik te maken van zonne-energie. De productie van dit apparaat zal in Limburg gaan plaatsvinden.
Desolantor is momenteel in Londen gevestigd maar wil naar Limburg verhuizen omdat hier een betere productielocatie is. En dat betekent een creatie van banen binnen Limburg.

Groot tekort aan drinkwater
Een van de grootste problemen waar de wereldbevolking mee te maken heeft is, volgens het World Economic Forum, een groot tekort aan drinkwater. De oorzaken zijn bekend: onder andere de dalende grondwaterbronnen, vervuiling, overbevolking en belastende industriële activiteiten.
Het watertekort treft zowel de ontwikkelde landen als de ontwikkelingslanden.

Desolenator heeft een huishoudelijk apparaat ontwikkeld, dat met gebruik van zonne-energie iedere vervuiling van water aankan. De lange levensduur van het apparaat gecombineerd met de relatief grote opbrengst per dag (20 liter) en de relatief lage kosten van aanschaf en onderhoud, maakt dat dit product beter is dan bestaande alternatieve oplossingen. Er wordt bijvoorbeeld geen gebruik gemaakt van filters of chemicaliën.

Wereldwijde uitrol vanuit Limburg
De opgave waar Desolenator nu voor staat is om het product door te ontwikkelen: het product robuust en efficiënter te maken en vervolgens te laten certificeren. Daarna wordt het product vermarkt waarbij de eerste focus ligt op de kleine markt Cyprus. Daarna wordt de grotere markt Californië betreden. De lening van LBDF wordt gebruikt voor de technische doorontwikkeling en certificering van Desolenator.

Bron : zuidlimburg.nl

Terug naar alle items

Vacatures
in je mailbox?

Schrijf je in en we houden je op de hoogte
Job Alert instellen

Vacatures in je mailbox

Schrijf je in en we houden je op de hoogte.
In elke ontvangen e-mail kun je jouw Job Alert weer deactiveren.

Welke vacatures wil je ontvangen?

Gekozen vakgebieden:

Je kunt meerdere vakgebieden toevoegen.


    Gekozen opleidingsniveaus:

    Je kunt meerdere opleidingsniveaus toevoegen.


      Wat is je voornaam?

      Op welk e-mailadres?