Voor werkgevers
Vacatures in je mailbox? Stel jouw jobalert in!
Blog
28-02-2024

De top 10 best betaalde banen in Nederland van 2024!

Iedereen wil natuurlijk lekker veel verdienen met zijn of haar werk, maar bij welke functies verdien je nou het meest? Op basis van onderzoek van de Nationale Beroepengids, hebben we de 10 best betaalde functies in Nederland voor je opgesteld. Dan kun jij alvast kijken waar je gaat solliciteren binnenkort.

1. Onderzoeker Klinische Chemie

Je zult niet snel iemand tegenkomen met deze functie, maar dit is niet zomaar. Het is namelijk niet makkelijk om de benodigde opleiding af te ronden, maar qua salaris zal het zeker niet teleurstellen als je het weet te behalen. Het minimale maandsalaris start namelijk bij €15.000 en dit kan oplopen tot €20.000!

2. Piloot

Wanneer je vroeger als kind gevraagd werd, zal piloot bij een groot aantal zeker wel eens genoemd worden. Waar het voor vele mensen dus al een droombaan is, verdient het ook nog eens heel erg goed. Een ervaren piloot kan namelijk al tussen de €9.200 en €16.500 per maand verdienen. Het is dan ook niet de gemakkelijkste klus, maar wel een die je de wereld over brengt.

3. Commercieel directeur

De functie van commercieel directeur is heel breed en het salaris hangt af van meerdere facetten. Zo zal een ervaren directeur een maandsalaris hebben tot de €16.000, terwijl dit voor anderen rond de €5.300 zal liggen. Een baan met voldoende groeipotentie in ieder geval als het op salaris aankomt.

4. Accountant

Nog zo’n functie met een groot verschil in minimum en maximum. Maar als je het weet waar te maken, kun je een flink bedrag op je loonstrookje verwachten. Zo kun je als accountant een salaris verwachten tussen de €2.250 en €13.500!

5. Neurochirurg

Een baan waar je enorm veel kennis voor moet opdoen en geen trillende handjes mag hebben. Uiteindelijk levert dit wel een mooi bedrag aan salaris op, want als neurochirurg verdien je tussen de €5.800 en €10.800.

6. Dermatoloog

Ben jij de grootste kenner op het gebied van huid, haar en nagels? Dan kun jij potentieel zo’n €10.800 binnen slepen elke maand! Ben je net niet de grootste? Geen zorgen, want met een minimum salaris van €5.800 zit je ook nog altijd lekker.

7. Burgemeester

Een stad of dorp vertegenwoordigen levert ook een aardig zakcentje op. Afhankelijk van jouw ervaring en de grootte van de gemeente, kun je zo’n €3.300 tot €10.300 verwachten elke maand.

8. Bedrijfsjurist

Als startende bedrijfsjurist kun je al een aardig salaris verwachten, namelijk zo rond de €2.917 per maand. De echte knaken zijn echter te verdienen wanneer je meer ervaring op hebt gedaan, want dan kun je tussen de €6.500 en €10.000 verdienen.

9. Advocaat

Ken jij het gehele wetboek uit je hoofd? Dan kun je als advocaat een mooi salaris verdienen. Zo levert deze functie je zo’n €4.900 tot €8.200 per maand op.

10. Psychiater in de verslavingszorg

Het kost je even om alle opleidingen te voltooien en voldoende ervaring op te doen, maar dan heb je ook wat! Je verdient als psychiater in de verslavingszorg namelijk een maandsalaris van €4.700 tot €8.100.

Staat jouw droomfunctie er ook tussen of ben je geïnspireerd om iets anders te gaan doen? Via Banenrijklimburg vind je de beste functies die jou een nieuwe uitdaging geven. Benieuwd welke opleidingen het hoogste startsalaris hebben na afronding? Lees dan zeker ook eens onze andere blog “De best betaalde HBO en WO opleidingen

Terug naar alle items

Vacatures
in je mailbox?

Schrijf je in en we houden je op de hoogte
Job Alert instellen

Vacatures in je mailbox

Schrijf je in en we houden je op de hoogte.
In elke ontvangen e-mail kun je jouw Job Alert weer deactiveren.

Welke vacatures wil je ontvangen?

Gekozen vakgebieden:

Je kunt meerdere vakgebieden toevoegen.


    Gekozen opleidingsniveaus:

    Je kunt meerdere opleidingsniveaus toevoegen.


      Wat is je voornaam?

      Op welk e-mailadres?