Voor werkgevers
Vacatures in je mailbox? Stel jouw jobalert in!
Nieuws
19-10-2015

De kracht van personal branding

Personal branding is je persoonlijk merk managen. Je onderscheiden van al die anderen. Tegenwoordig oh zo belangrijk, want de arbeidsmarkt wordt steeds dynamischer en flexibeler. Voor jou dus dé kans om op deze veranderingen in te spelen. Het is niet zo dat we ons daar ‘’even’’ van bewust moeten zijn, maar dit moeten we in ons oerinstinct verweven. Tegenwoordig moet je hier continue mee bezig zijn. Het gaat op de arbeidsmarkt niet meer alleen om kennis en ervaring. Succes bereik je tegenwoordig met jouw persoonlijke merk. Als je dit inzicht in jezelf hebt, kun je dit als kracht gebruiken in je netwerk, bij je cv, in een brief en op sollicitatiegesprekken.

Kracht van binnenuit
Je eigen identiteit , daar draait het om. Wil je jezelf onderscheiden? Draag dan vooral uit waarom je bepaalde dingen doet, of waarom je bepaalde keuzes maakt, in plaats van wat je letterlijk doet in het dagelijkse leven.

Wees je altijd bewust van hoe je overkomt op je publiek
Hoe kijken andere mensen naar jou? Wat zullen ze antwoorden als jij vraagt ‘’welke eigenschappen vinden jullie uniek aan mij’’? Weet jij waar ze je voor zouden inschakelen? Je moet je bewust worden van je grootste waarden. Zorg ervoor dat je gezien wordt zoals jij gezien wilt worden.

Durf op te vallen
Neem je zelf niet de controle over je personal brand? Dan bepalen anderen over die controle. Doe dingen die belangrijk voor je zijn, wees authentiek en zorg dat je zichtbaar bent. Bepaal hoe je je presenteert en welke boodschap je verkondigt. Zichtbaar zijn wordt een stuk gemakkelijker met alle online tools die we tegenwoordig tot onze beschikking hebben.

Verzamel in je netwerk mensen die bij je passen
En niet iedereen zal fan van je zijn, maar dan ben je wel een duidelijk persoonlijk merk, weet men wat ze van je kunnen verwachten en waar je voor staat. Dat is die toegevoegde waarde waardoor je wel een andere groep fans van weet te overtuigen en die in je geloven, wie weet is dat wel net die werkgever die jou zoekt!

Dus: Share, dare & care
Blijf dicht bij jezelf, volg je passie en weet waar je voor staat. Maar deel dit ook met anderen. Dat betekent ook jezelf kwetsbaar opstellen door jezelf en je kwaliteiten durven te laten zien.

Terug naar alle items

Vacatures
in je mailbox?

Schrijf je in en we houden je op de hoogte
Job Alert instellen

Vacatures in je mailbox

Schrijf je in en we houden je op de hoogte.
In elke ontvangen e-mail kun je jouw Job Alert weer deactiveren.

Welke vacatures wil je ontvangen?

Gekozen vakgebieden:

Je kunt meerdere vakgebieden toevoegen.


    Gekozen opleidingsniveaus:

    Je kunt meerdere opleidingsniveaus toevoegen.


      Wat is je voornaam?

      Op welk e-mailadres?