Voor werkgevers
Vacatures in je mailbox? Stel jouw jobalert in!
Nieuws
19-06-2020

De impact van corona op de werkgelegenheid in Limburg


Wil je meer weten over de impact van corona op de werkgelegenheid in Limburg?

Het UWV verwacht in 2020 landelijk een sterke afname van de werkgelegenheid. De mate waarin de werkgelegenheid wordt geraakt, verschilt sterk per regio. De reden hiervoor is dat niet alle sectoren even hard getroffen worden en dat sommige sectoren in de ene regio beter vertegenwoordigd zijn dan in de andere. In de horeca en luchtvaart zullen bijvoorbeeld veel banen verdwijnen, terwijl zorg & welzijn, de overheid, en post- en koeriersbranche zullen groeien.

Zuid Limburg

In Zuid-Limburg werkt 31% van de werknemers in sectoren die zwaar worden getroffen. Dit is vergelijkbaar met het landelijke cijfer (32%). Dit betreft in totaal 70.100 werknemers. In Zuid-Limburg is het uitzendwezen, de horeca en de detailhandel relatief sterk vertegenwoordigd. Dat zijn sectoren waar een (grote) krimp van het aantal werknemers verwacht wordt. In Zuid Limburg werken echter ook veel werknemers in de sector zorg & welzijn waar rekening wordt gehouden met een groei van de werkgelegenheid.

Midden en Noord Limburg

Midden-Limburg en Noord Limburg behoren relatief gezien tot de regio’s waar de werkgelegenheid het meest getroffen wordt. In beide regio’s werken relatief meer mensen in een zwaar getroffen sector dan in veel andere regio’s. Midden Limburg is sterk aanwezige in detailhandel (met name non-food) en metaal & technologische industrie. Noord-Limburgse is relatief sterk aanwezige in de metaal & technologische industrie, horeca en sierteelt.

In Midden-Limburg werkt 35% van alle werknemers in een sector die te maken heeft met (zeer) grote krimp van werkgelegenheid. Dit betreft in totaal 36.500 werknemers.
In Noord-Limburg werkt 35% van alle werknemers in een sector die te maken heeft met (zeer) grote krimp van werkgelegenheid. Dit betreft in totaal 42.900 werknemers.

Klik voor de uitgebreide factsheets van Noord, Midden en Zuidlimburg op de website van Arbeidsmarktinzicht.nl

Bron Arbeidsmarktinzicht

Terug naar alle items

Vacatures
in je mailbox?

Schrijf je in en we houden je op de hoogte
Job Alert instellen

Vacatures in je mailbox

Schrijf je in en we houden je op de hoogte.
In elke ontvangen e-mail kun je jouw Job Alert weer deactiveren.

Welke vacatures wil je ontvangen?

Gekozen vakgebieden:

Je kunt meerdere vakgebieden toevoegen.


    Gekozen opleidingsniveaus:

    Je kunt meerdere opleidingsniveaus toevoegen.


      Wat is je voornaam?

      Op welk e-mailadres?