Voor werkgevers
Vacatures in je mailbox? Stel jouw jobalert in!
Nieuws
01-07-2016

De ICT vergrijst

Het aandeel 55-plussers onder ICT’ers is in tien jaar meer dan verdubbeld.
Was in 2005 nog 6 procent van de ICT’ers 55 jaar of ouder, in 2015 was dat 13 procent. Dat meldt CBS in de publicatie ICT, Kennis en Economie 2016.

Het aantal mensen die werkzaam zijn als ICT’er steeg in 2015 met 6 procent tot 356 duizend. Van hen waren zo’n 47 duizend de 55 jaar gepasseerd. Het aandeel werkende ICT’ers beneden de 35 jaar liep terug van 39 procent in 2005 naar 31 procent in 2015.

ICT’er vaak in vaste dienst

De overgrote meerderheid van de werkende ICT’ers is autochtoon, man en voltijder. Bijna drie kwart van de ICT’ers werkt in vaste dienst. Dit is vaker dan gemiddeld in de werkzame beroepsbevolking, waarvan 60 procent een vast dienstverband heeft.
Wel is het aandeel werkende ICT’ers met een vast dienstverband kleiner dan tien jaar geleden, terwijl het aandeel zonder een vast dienstverband groeide van 19 procent in 2005 naar 28 procent vorig jaar.

Meer openstaande vacatures in de ICT-sector
Naast het aantal werkzame ICT’ers neemt ook het aantal openstaande vacatures in de ICT-sector de laatste jaren toe. Eind vorig jaar stonden er bijna 11 duizend vacatures open; 38 procent meer dan in 2014.
Ook het aandeel van de ICT-sector in het totale aantal vacatures in Nederland is toegenomen. Van alle openstaande vacatures in Nederland was 8 procent in 2015 bij een ICT-bedrijf. Tien jaar eerder was dit nog 5 procent.

Klik hier voor ICT vacatures

Terug naar alle items

Vacatures
in je mailbox?

Schrijf je in en we houden je op de hoogte
Job Alert instellen

Vacatures in je mailbox

Schrijf je in en we houden je op de hoogte.
In elke ontvangen e-mail kun je jouw Job Alert weer deactiveren.

Welke vacatures wil je ontvangen?

Gekozen vakgebieden:

Je kunt meerdere vakgebieden toevoegen.


    Gekozen opleidingsniveaus:

    Je kunt meerdere opleidingsniveaus toevoegen.


      Wat is je voornaam?

      Op welk e-mailadres?