Voor werkgevers
Vacatures in je mailbox? Stel jouw jobalert in!
Nieuws
17-01-2020

De arbeidsmarkt naar opleiding en beroep tot 2024


Deze week heeft het Researchcentrum voor Onderwijs en Arbeidsmarkt (ROA) van de Universiteit van Maastricht het rapport 'De arbeidsmarkt naar opleiding en beroep tot 2024' gepubliceerd.

De belangrijkste inzichten:

 • Ondanks de afvlakking van de economische groei, worden er in de komende zes jaar in Nederland meer dan 2 miljoen baanopeningen verwacht.
 • De vervangingsvraag, de vraag die ontstaat doordat medewerkers vervangen moeten worden, zorgt voor 75 procent van de baanopeningen.
 • De grootste werkgelegenheidsgroei wordt verwacht voor beroepen in zorg en welzijn, en technische beroepen.
 • In de periode 2019 tot 2024 zullen naar verwachting ongeveer 1,6 miljoen gediplomeerden de arbeidsmarkt instromen. In Nederland zijn er steeds meer hoogopgeleide werkenden.
 • De beste kansen op werk worden in Nederland verwacht voor master werktuigbouwkunde, bachelor elektrotechniek, mbo 4 bouw en infra, mbo 4 tuinbouw en groenvoorziening en bachelor werktuigbouwkunde.
 • De slechtste kansen worden in Nederland verwacht voor mbo 4 mediavormgeving, mbo 3 detailhandel en groothandel, bachelor psychologie, sociale en maatschappijwetenschappen, master kunst en mbo 4 commerciële dienstverlening.
 • De grote verschillen in verwachte kansen op werk tussen studierichtingen maakt dat het wenselijk is dat er meer aandacht komt voor de arbeidsmarktkansen van opleidingen in de loopbaanoriëntatie op school.

Klik hier om het hele artikel te lezen

Bron : arbeidsmarktinzicht.nl

Terug naar alle items

Vacatures
in je mailbox?

Schrijf je in en we houden je op de hoogte
Job Alert instellen

Vacatures in je mailbox

Schrijf je in en we houden je op de hoogte.
In elke ontvangen e-mail kun je jouw Job Alert weer deactiveren.

Welke vacatures wil je ontvangen?

Gekozen vakgebieden:

Je kunt meerdere vakgebieden toevoegen.


  Gekozen opleidingsniveaus:

  Je kunt meerdere opleidingsniveaus toevoegen.


   Wat is je voornaam?

   Op welk e-mailadres?