Voor werkgevers
Vacatures in je mailbox? Stel jouw jobalert in!
Nieuws
26-11-2021

De arbeidsmarkt in beeld

Druk, druk, druk. Niet alleen op de werkvloer, maar ook op de arbeidsmarkt neemt de drukte alleen maar toe. Het tweede kwartaal van 2021 leverde al flinke problemen op voor bedrijven die op zoek zijn naar nieuwe collega’s. En ja hoor, je raad het al, dat is in het derde kwartaal alleen nog maar moeilijker geworden.

Uit onderzoek van het CBS en Statline blijkt dat 30,4% van de ondernemers kampt met een tekort aan arbeidskrachten. Dit nieuws komt zeker niet uit het niets, want momenteel is ook maar 10,7% van de arbeidsmarkt actief op zoek naar een baan. Dit zijn in totaal 886 duizend werkzoekenden in Nederland, 55 duizend minder dan dezelfde periode vorig jaar, en 31 duizend minder dan vorige kwartaal. Dit gaat gepaard met een daling van de nationale werkeloosheid naar 277 duizend werkelozen, ten opzichte van 406 duizend in oktober 2020.

Toch vonden in totaal 1.4 miljoen mensen een nieuwe baan in het derde kwartaal (16,7% van de arbeidsmarkt). Een stuk minder dan vorig jaar (1.58 miljoen), maar nog steeds een mooi aantal. Dit laat zien dat werkgevers de strijd duidelijk nog niet opgeven. Waar het aantal actief werkzoekenden afneemt, moeten werkgevers zelf actief op zoek om de juiste kandidaten te bereiken. Gemiddeld werd 34,3% van de kandidaten minimaal één keer benaderd over een nieuwe functie in kwartaal 3, vergeleken met 31,5% in het derde kwartaal van 2020.

Om te zorgen dat jouw vacature de juiste kandidaten bereikt, is maatwerk nodig. Banenrijklimburg kan je daarbij helpen! Of je jouw kandidaten nou direct wilt benaderen, of warm wilt maken met een Job Marketing Campagne, wij kijken graag hoe we jouw specifieke vacature het beste kunnen promoten!

Bron: Intelligence Group

Terug naar alle items

Vacatures
in je mailbox?

Schrijf je in en we houden je op de hoogte
Job Alert instellen

Vacatures in je mailbox

Schrijf je in en we houden je op de hoogte.
In elke ontvangen e-mail kun je jouw Job Alert weer deactiveren.

Welke vacatures wil je ontvangen?

Gekozen vakgebieden:

Je kunt meerdere vakgebieden toevoegen.


    Gekozen opleidingsniveaus:

    Je kunt meerdere opleidingsniveaus toevoegen.


      Wat is je voornaam?

      Op welk e-mailadres?