Voor werkgevers
Vacatures in je mailbox? Stel jouw jobalert in!
Nieuws
18-05-2018

Daling aantal Limburgse mbo-leerlingen


Het aantal Limburgse mbo-leerlingen was in het schooljaar 2016/’17 ruim 14 procent lager dan tien jaar eerder. In heel Nederland was de daling met 2,7 procent minder sterk. De Limburgse bevolking liet tegelijkertijd een krimp zien. Met name onder jongeren tot 20 jaar was de krimp sterker dan in de rest van Nederland. Dit meldt het CBS op basis van een maatwerkopdracht voor de provincie Limburg.

In 2016 woonden er ruim 28,5 duizend mbo-leerlingen in Limburg. Dit was 5,8 procent van alle mbo’ers in Nederland. Deze groep Limburgse leerlingen nam in tien jaar tijd met ongeveer 4,8 duizend (14 procent) af.
Binnen Limburg liep het aantal mbo-leerlingen het sterkst terug in Zuid-Limburg: ruim 20 procent. Dit komt neer op bijna 3,6 duizend leerlingen. In Noord- en Midden-Limburg bleef de afname beperkt.

In tien jaar tijd daalde het aantal Limburgse mbo-leerlingen onder vrijwel alle studierichtingen. Uitzonderingen waren de opleidingen ‘persoonlijke dienstverlening, vervoer en veiligheid’ en ‘vormgeving en audiovisuele productie.’ Bij deze laatste studie is het aantal leerlingen in tien jaar tijd bijna verdubbeld

Bron : CBS

Terug naar alle items

Vacatures
in je mailbox?

Schrijf je in en we houden je op de hoogte
Job Alert instellen

Vacatures in je mailbox

Schrijf je in en we houden je op de hoogte.
In elke ontvangen e-mail kun je jouw Job Alert weer deactiveren.

Welke vacatures wil je ontvangen?

Gekozen vakgebieden:

Je kunt meerdere vakgebieden toevoegen.


    Gekozen opleidingsniveaus:

    Je kunt meerdere opleidingsniveaus toevoegen.


      Wat is je voornaam?

      Op welk e-mailadres?