Voor werkgevers
Vacatures in je mailbox? Stel jouw jobalert in!
Nieuws
19-11-2020

Creatief personeel werven met Startersbeurs

Sinds afgelopen augustus hebben wij met Vincent een nieuwe medewerker gevonden. Vincent werkt bij ons als Online Marketeer en wij hebben elkaar gevonden met behulp van de Startersbeurs. Hij houdt zich bezig met de marketing activiteiten binnen Banenrijklimburg, zoals het opzetten van gesponsorde campagnes op LinkedIn, Facebook en Google Ads.

Vincent is begin dit jaar afgestudeerd aan de Universiteit van Tilburg en had op dat moment nog vrijwel geen praktijkervaring. Nadat hij bijzonder snel ingewerkt was binnen onze organisatie, functioneert hij momenteel als een volwaardig medewerker en dit doet hij tot onze volle tevredenheid. Dat is waarom de Startersbeurs echt een win-win situatie is. Wij zijn blij met deze waardevolle versterking en Vincent versterkt met zijn opgedane werkervaring zijn positie op de arbeidsmarkt.

Iedere organisatie is altijd op zoek naar kostenefficiënte manieren om aan geschikt personeel te komen. In tijden waarin de economie in zwaar weer verkeert, is het wellicht een idee om in andere oplossingen te denken. Denk aan het aannemen van stagiaires. Een andere optie wordt dus aangeboden door Startersbeurs. Bedrijven kunnen via de Startersbeurs op een laagdrempelige en kostenbesparende manier de kans bieden aan een starter om werkervaring op te doen.

De starters van tegenwoordig hebben het moeilijk op de arbeidsmarkt. Is het niet omdat bedrijven minder mensen aannemen als gevolg van de coronacrisis, dan is het wel omdat zij de concurrentiestrijd verliezen wegens een gebrek aan werkervaring. Dit terwijl starters in potentie een enorme versterking zijn voor veel bedrijven.

Daarom is de Startersbeurs voor werkgevers een enorm interessante regeling. De Startersbeurs is bedoeld om afgestudeerde jongeren in de leeftijd van 18 t/m 26 jaar die geen baan kunnen vinden, de mogelijkheid te geven om relevante leer- en werkervaring op te doen. Werkgevers kunnen met behulp van de Startersbeurs ambitieuze jongeren tijdelijk aan nemen tegen minimale kosten. Nogmaals, vergis je niet. We hebben het hier over gekwalificeerde jongeren die net van school komen en met een frisse blik naar het vak en naar jouw werkzaamheden kijken.

Met de Startersbeurs bied je een jonge starter op de arbeidsmarkt gedurende 6 maanden, 32 uur per week, een leerwerkplaats binnen jouw bedrijf aan. In deze periode doet de starter onder jouw begeleiding werkervaring op en verbetert zijn/haar vaardigheden en competenties. Leren staat daarbij voorop; de werkzaamheden zijn additioneel van aard. Het is een echte win-win situatie. Voor de werkgever biedt dit een uitgelezen mogelijkheid om tegen minimale kosten hun team kwalitatief te versterken. Voor de starters is het de kans waar ze op zitten te wachten om eindelijk aan de slag te kunnen en om aan die werkervaring te komen die ze zo nodig hebben.

De Startersbeursregeling verschilt per gemeente. Zo kan het voorkomen dat de deelname voorwaarden voor de starter verschillend zijn of dat er wel of niet een subsidie wordt verstrekt vanuit de gemeente. De Startersbeursregeling van de gemeente waar de starter woonachtig is, is van toepassing voor de starter én het leerbedrijf. Dus niet de gemeente waar het leerbedrijf gevestigd is! Voor meer informatie verwijzen we je graag door naar de website van Startersbeurs.

Terug naar alle items

Vacatures
in je mailbox?

Schrijf je in en we houden je op de hoogte
Job Alert instellen

Vacatures in je mailbox

Schrijf je in en we houden je op de hoogte.
In elke ontvangen e-mail kun je jouw Job Alert weer deactiveren.

Welke vacatures wil je ontvangen?

Gekozen vakgebieden:

Je kunt meerdere vakgebieden toevoegen.


    Gekozen opleidingsniveaus:

    Je kunt meerdere opleidingsniveaus toevoegen.


      Wat is je voornaam?

      Op welk e-mailadres?