Voor werkgevers
Vacatures in je mailbox? Stel jouw jobalert in!
Nieuws
03-02-2022

Coronaverzuim en uitval lopen steeds meer op; wat nu?

Je hoort het steeds meer terugkomen op het nieuws; treinen die niet rijden, afval dat minder vaak wordt opgehaald en minder vluchten. Allemaal het resultaat van te weinig personeel door quarantaine. De Omicron-variant is besmettelijker en dat betekent dat steeds meer mensen besmet raken en dus thuis moeten blijven. Voor de kantoorbanen maakt dit niet zoveel uit, aangezien zij over het algemeen al veel thuiswerken. De praktijkgerichte sectoren komen nu echter nog erger in de problemen.

Sectoren hadden het al niet breed

Het toenemende aantal coronagevallen is een probleem dat veel sectoren er echt niet bij kunnen hebben. Het personeelstekort is al een ‘hot-issue’ voor veel bedrijven en daar komt dit dus nog eens extra bovenop. Zo meldde zowel de NS als KLM onlangs dat er niet volgens de normale dienstregeling gewerkt kan worden op het moment, als gevolg van het oplopende verzuim.

ProRail ziet ook een flinke toename in het verzuim en ook zij hadden al flinke problemen om de roosters rond te krijgen door personeelstekorten. Ditzelfde geldt voor de supermarkten. Hier is het nog niet zo dat de schappen leeg zijn doordat er niet genoeg mensen die deze kunnen bijvullen, maar het is zeker aanpoten.

De aangepaste quarantaineregels geven wat lucht, maar niet lang

Door een versoepeling in de quarantaineregels hoef je nu minder snel thuis te blijven wanneer je nauw contact gehad hebt met iemand die corona heeft. Dit zorgt voor iets minder spanning, maar het blijft spannend. Personeel dat al maanden op de tenen loopt om het bij te houden, loopt ook steeds vaker tegen een burn-out aan doordat ze uren moeten opvangen voor collega’s.

Vorige week testten ruim een half miljoen mensen positief op het coronavirus en dit neemt elke week toe. Volgens Minister van Volksgezondheid Ernst Kuipers betekenen de huidige cijfers dat er per week en half miljoen mensen in isolatie moeten zitten. Hierbij telt hij de mensen die uit voorzorg in quarantaine moeten nog niet eens mee. Een situatie die funest is voor veel sectoren.

Ervaar jij ook een tekort aan personeel en wil je hier iets aan doen? Plaats jouw vacature dan op Banenrijklimburg en vind geschikte kandidaten tussen meer dan 60.000 werkzoekenden in Limburg.

Bron: NU.nl

Terug naar alle items

Vacatures
in je mailbox?

Schrijf je in en we houden je op de hoogte
Job Alert instellen

Vacatures in je mailbox

Schrijf je in en we houden je op de hoogte.
In elke ontvangen e-mail kun je jouw Job Alert weer deactiveren.

Welke vacatures wil je ontvangen?

Gekozen vakgebieden:

Je kunt meerdere vakgebieden toevoegen.


    Gekozen opleidingsniveaus:

    Je kunt meerdere opleidingsniveaus toevoegen.


      Wat is je voornaam?

      Op welk e-mailadres?