Voor werkgevers
Vacatures in je mailbox? Stel jouw jobalert in!
Nieuws
17-11-2017

Buitenlandse studenten blijven na afstuderen niet


Internationale studenten van de hogeschool en universiteit in Maastricht, blijven na het behalen van hun diploma, niet in Nederland.
Dat blijkt uit een onderzoek van Nuffic naar internationale studenten in Nederland. 

Maastricht heeft, samen met Amsterdam, de meeste internationale studenten in de stad wonen, zo'n 10.000. Maar relatief gezien heeft de Limburgse hoofdstad het hoogste percentage. Van alle studenten die in Maastricht studeren, komt 50 procent uit het buitenland, terwijl dit in Amsterdam slechts 10 procent is.

Het onderzoek laat zien hoeveel procent van de internationale leerlingen in Nederland blijft wonen één, drie, vijf en zeven jaar na hun afstuderen. Van de studenten die in 2007, 2008 en 2009 zijn afgestudeerd, verlaat tussen de 36 en 42 procent na vijf jaar ons land. Op de langere termijn is dit zo'n 75 procent. Deze percentages zijn ongeveer gelijk voor de internationale studenten in Maastricht.

In Nederland zitten te weinig internationaal georiënteerde bedrijven en dat is voor buitenlandse studenten de voornaamste reden om ons land na hun afstuderen te verlaten. Ondanks dat komen steeds meer studenten van over de grens toch in Nederland studeren.

Bron: 1limburg

Terug naar alle items

Vacatures
in je mailbox?

Schrijf je in en we houden je op de hoogte
Job Alert instellen

Vacatures in je mailbox

Schrijf je in en we houden je op de hoogte.
In elke ontvangen e-mail kun je jouw Job Alert weer deactiveren.

Welke vacatures wil je ontvangen?

Gekozen vakgebieden:

Je kunt meerdere vakgebieden toevoegen.


    Gekozen opleidingsniveaus:

    Je kunt meerdere opleidingsniveaus toevoegen.


      Wat is je voornaam?

      Op welk e-mailadres?