Voor werkgevers
Vacatures in je mailbox? Stel jouw jobalert in!
Nieuws
21-07-2016

Brainport Monitor 2016: economie leeft op en arbeidsmarkt groeit

De Brainport Monitor laat zien dat de economie in 2015 verder groeit en dat de arbeidsmarkt opleeft. In vergelijking met het Nederlands gemiddelde presteert de regio goed. Brainport groeide in 2015 met 3%, tegenover 2% nationaal en is daarmee weer een van de snelst groeiende Nederlandse regio’s.

Die economische groei wordt gedreven door de sterke hightech bedrijven. Ook halen bedrijven hun omzet steeds meer uit het buitenland.

Naast een interessante locatie voor bedrijven, is de regio ook aantrekkelijk voor mensen om te wonen. In 2015 komen er wederom meer mensen uit binnen- en buitenland in de regio wonen dan er vertrekken. Meer dan vier op de vijf inwoners van Brainport werkt ook in deze regio, dit is vergeleken met andere regio’s erg hoog.

Ook voor de arbeidsmarkt is het beeld positief. De werkloosheid daalt voor het eerst sinds 2011 en er komen 1.400 banen bij. Dat zijn er relatief zelfs iets meer dan landelijk.
De Brainport Monitor laat dit jaar zien dat de vergrijzing in de regio een zorgpunt is. Het aandeel mensen van 65 jaar en ouder nam in de afgelopen tien jaar toe naar 18,5%. Dit is een iets grotere toename dan gemiddeld in Nederland met 17,8%.

Bron : zuidlimburg.nl

Klik hier voor de banen in

Terug naar alle items

Vacatures
in je mailbox?

Schrijf je in en we houden je op de hoogte
Job Alert instellen

Vacatures in je mailbox

Schrijf je in en we houden je op de hoogte.
In elke ontvangen e-mail kun je jouw Job Alert weer deactiveren.

Welke vacatures wil je ontvangen?

Gekozen vakgebieden:

Je kunt meerdere vakgebieden toevoegen.


    Gekozen opleidingsniveaus:

    Je kunt meerdere opleidingsniveaus toevoegen.


      Wat is je voornaam?

      Op welk e-mailadres?