Voor werkgevers
Vacatures in je mailbox? Stel jouw jobalert in!
Nieuws
31-03-2015

Boost je carrière: Interactieve LinkedIn presentatie

In de vorige blok werd verklaard dat LinkedIn de manier is om een zakelijk netwerk op te bouwen, te onderhouden en te solliciteren. Nu gaan we verder met het vertellen hoe je LinkedIn kunt gebruiken bij het vinden van een nieuwe baan.

Je hebt nu een LinkedIn account aangemaakt, maar wat moet je er nu mee? Definieer eerst een duidelijk doel! Weet jij waar je naar toe wil met je carrière en wat verwacht je van je toekomstige baan? Pas hier je profiel op aan en houdt actuele sector ontwikkelingen van je toekomstige baan in de gaten. Hierdoor kun jij je goed inlezen in het profiel van een potentiële werkgever en de sector waarin jij te werken komt.

Vervolgens is het goed om te weten aan welke mensen je het meeste hebt. De echte kracht van het netwerk bevindt zich in je tweedegraads netwerk. Dit betekent dat de echte kracht zich bevindt in het netwerk van jouw netwerk? Snap je het nog? Leg niet de focus op je eigen netwerk, maar vraag je netwerk om jou te introduceren aan hun netwerk! Zo vergroot jij jouw zakelijk bereik. Houdt hierbij wel goed in het achterhoofd wie de best geplaatste personen zijn om jouw doel te bereiken.

Toch begint het opbouwen van een zakelijk netwerk bij jou eigen netwerk, want je hebt een basis eerstegraads netwerk nodig om deze best geplaatste personen te vinden die jou helpen bij de zoektocht naar een nieuwe baan. Upload contacten uit jouw e-mailbestand, nodig collega’s, klasgenoten, vrienden en familie uit om te connecten en word lid van LinkedIn groepen die in verband staan met jouw sector.

Je weet nu meer van LinkedIn. Je weet nu dat je een helder doel moet formuleren en dat connecties nodig zijn om jezelf te profileren. Naast dit is het minstens zo belangrijk om een aantrekkelijk profiel te creëren. Gebruik een professionele pasfoto (met een glimlach), optimaliseer je professional headline en schrijf veelvuldig in de ik-vorm. Draag je sterktes goed uit en verklaar waarom jij de ultieme kandidaat bent voor een specifieke vacature!

Banenrijklimburg helpt jou bij de invulling van een optimaal LinkedIn profiel. In een interactieve presentatie legt een gecertificeerd LinkedIn specialist uit hoe jij LinkedIn het beste kunt inzetten gedurende het sollicitatieproces. Je komt in deze workshop onder andere te weten hoe je passende vacatures zoekt binnen LinkedIn en vacaturesites, hoe jij je netwerk uitbreid met interessante personen en de wijze waarop jij jezelf kunt onderscheiden ten opzichte van andere sollicitanten.

Data: donderdag 9 april 2015, van 19.00 tot 21.00 uur of donderdag 20 april van 19.00 tot 21.00 uur
Locatie: Venlo

Terug naar alle items

Vacatures
in je mailbox?

Schrijf je in en we houden je op de hoogte
Job Alert instellen

Vacatures in je mailbox

Schrijf je in en we houden je op de hoogte.
In elke ontvangen e-mail kun je jouw Job Alert weer deactiveren.

Welke vacatures wil je ontvangen?

Gekozen vakgebieden:

Je kunt meerdere vakgebieden toevoegen.


    Gekozen opleidingsniveaus:

    Je kunt meerdere opleidingsniveaus toevoegen.


      Wat is je voornaam?

      Op welk e-mailadres?