Voor werkgevers
Vacatures in je mailbox? Stel jouw jobalert in!
Nieuws
12-01-2017

Bijna iedere werknemer gaat er in 2017 in nettoloon op vooruit


De nettosalarissen stijgen onder andere doordat de werknemer minder belasting gaat betalen. Mensen met een laag inkomen gaan er het meest op vooruit. Toch krijgt niet iedereen het beter; ambtenaren die bovenmodaal verdienen gaan er op achteruit.

Werkende stellen met kinderen gaan een financieel gunstig jaar tegemoet. Dit komt door het stijgen van de kinderopvangtoeslag, kinderbijslag en kindgebonden budget. Tweeverdieners gaan er daarnaast ook nog eens op vooruit door hogere arbeidskortingen. Een werkend stel krijg met eigen huis krijgt daarnaast extra hypotheekrenteaftrek.

Veel ambtenaren hebben minder geluk in 2017. Als ambtenaar met een inkomen tot modaal ga je er nog iets op vooruit, maar met een modaal inkomen krijg je er niets bij. Ben je een ambtenaar met een salaris van twee keer modaal of meer dan moet je zelfs €13 op je salaris inleveren. Dit komt doordat de pensioenpremie voor ambtenaren harder is gestegen dan de heffingskortingen die toegepast worden.

Ben je een eenverdiener met een niet-werkende partner? Dan krijg je vanaf 2017 minder heffingskorting, omdat het kabinet vrouwen wil stimuleren om ook te gaan werken. Dit gaat niet om hele grote bedragen: als eenverdiener met partner krijg je €85 per jaar minder, met kinderen €78 per jaar minder.

Bijna iedereen gaat er iets op vooruitgaat wat betreft salaris in 2017, maar er moet niet te vroeg gejuicht worden. De ziektekostenpremies zijn in 2017 namelijk gemiddeld €9 hoger dan in 2016, wat veel van de netto-loonsverhogingen opheft. Als de ziektekostenverzekering direct van het loon wordt ingehouden dan zal het nettosalaris dalen. Goed nieuws voor degenen die recht hebben op zorgtoeslag: die neemt ongeveer net zoveel toe als de premies.

Bron : ADP

Klik hier voor een overzicht van de financiele vacatures van Banenrijklimburg

Terug naar alle items

Vacatures
in je mailbox?

Schrijf je in en we houden je op de hoogte
Job Alert instellen

Vacatures in je mailbox

Schrijf je in en we houden je op de hoogte.
In elke ontvangen e-mail kun je jouw Job Alert weer deactiveren.

Welke vacatures wil je ontvangen?

Gekozen vakgebieden:

Je kunt meerdere vakgebieden toevoegen.


    Gekozen opleidingsniveaus:

    Je kunt meerdere opleidingsniveaus toevoegen.


      Wat is je voornaam?

      Op welk e-mailadres?