Voor werkgevers
Vacatures in je mailbox? Stel jouw jobalert in!
Nieuws
08-12-2017

Beta professionals krijgen circa 3% salarisverhoging


Ingenieurs, technici, biologen en chemici  staan in 2018 een gemiddelde salarisverhoging van bijna 3% te wachten. Deze groep ziet hun salaris sneller groeien dan pakweg de HR professionals of fiscalisten. Desalniettemin blijft salaris een aandachtspunt voor werkgevers. Salaris is de op drie na meest belangrijke factor volgens de bèta professionals. Wanneer er wordt gekeken naar de salariswensen en het daadwerkelijke salaris, is hier een groot verschil zichtbaar.

Voor het onderzoek, dat werd uitgevoerd door Technisch Weekblad, C2W (een vakblad voor chemici en life scientists), adviesbureau Berenschot en werving en selectiekantoor Checkmark, werden zo’n 5.400 respondenten ondervraagd. Een van de belangrijkste resultaten uit het onderzoek is dat bèta’s over het algemeen niet helemaal tevreden zijn over hun werk en de sfeer bij hun werkgever. Daarnaast is de kloof tussen wat bèta professionals verwachten en de realiteit groot. Dit vertaalt zich in het feit dat een relatief groot deel van de respondenten op zoek is naar een nieuwe baan. 27% van de respondenten geeft aan op zoek te zijn naar een andere functie, van wie 22% aangeeft specifiek naar werk bij een andere werkgever te zoeken.
 
Bèta’s verwachten in het nieuwe jaar een salarisverhoging van bijna 3%. Verschillen tussen de beroepsgroepen in deze sector zijn duidelijk zichtbaar. Zo voorspellen technici een stijging van 3% en chemici en biologen een stijging van 2,5%. De verwachte salarisstijging in het bètalandschap ligt hoger dan de verwachte salarisgroei van fiscalisten, HR-professionals en medewerkers in de logistiek, die rond de 2% ligt. De verwachting is echter lager dan de verwachte salarisstijging van consultants – volgens de 2017-editie van de Consulting Salary Survey kunnen consultants rekenen op een gemiddelde salarisstijging van 4,2%.
 
Bron: https://www.consultancy.nl
Terug naar alle items

Vacatures
in je mailbox?

Schrijf je in en we houden je op de hoogte
Job Alert instellen

Vacatures in je mailbox

Schrijf je in en we houden je op de hoogte.
In elke ontvangen e-mail kun je jouw Job Alert weer deactiveren.

Welke vacatures wil je ontvangen?

Gekozen vakgebieden:

Je kunt meerdere vakgebieden toevoegen.


    Gekozen opleidingsniveaus:

    Je kunt meerdere opleidingsniveaus toevoegen.


      Wat is je voornaam?

      Op welk e-mailadres?