Voor werkgevers
Vacatures in je mailbox? Stel jouw jobalert in!
Nieuws
17-05-2019

Benut de kennis van je vertrekkende collega's


Hoe leer je van medewerkers die je organisatie verlaten? Geef ze een stem en gebruik deze kennis om je organisatie te verbeteren.
Vertrekkende collega’s zijn een rijke bron van kennis en ideeën. Het zijn mensen met (jarenlange) ervaring die de organisatie goed kennen. Nu ze weg gaan staat niks hen meer in de weg om complimenten of kritiek te geven. Het is zonde om daar niet van te leren en ze met waardevolle inzichten de deur uit te laten lopen. Door eerlijke feedback op te halen bij uitstromende medewerkers krijg je inzicht in het imago dat je als werkgever hebt, wat verbeterpunten zijn en wat de reden van het vertrek is. Als medewerkers met een positief gevoel over de organisatie weggaan kunnen zij de rest van hun leven ambassadeur voor de organisatie zijn.

Veel organisaties plannen al een exit gesprek plannen met vertrekkende medewerkers. Deze gesprekken worden vaak gedocumenteerd, maar meestal niet gebundeld tot één geheel. Gebeurt dat wel, dan ontdek je als organisatie misschien een rode draad in de feedback van vertrekkende collega’s. Misschien vinden ze de werkdruk te hoog of mist de meerderheid ontwikkelingsmogelijkheden. Door deze ‘zwakke plekken’ aan te pakken groei je als werkgever. Als je talent daarmee langer aan je organisatie bindt, bespaar je flink op recruitment en inwerkkosten.

Bron : effectory

Terug naar alle items

Vacatures
in je mailbox?

Schrijf je in en we houden je op de hoogte
Job Alert instellen

Vacatures in je mailbox

Schrijf je in en we houden je op de hoogte.
In elke ontvangen e-mail kun je jouw Job Alert weer deactiveren.

Welke vacatures wil je ontvangen?

Gekozen vakgebieden:

Je kunt meerdere vakgebieden toevoegen.


    Gekozen opleidingsniveaus:

    Je kunt meerdere opleidingsniveaus toevoegen.


      Wat is je voornaam?

      Op welk e-mailadres?