Voor werkgevers
Vacatures in je mailbox? Stel jouw jobalert in!
Nieuws
03-08-2018

Belang industrie groot voor de regio

De belangrijkste industriële regio’s van Nederland zijn Zuidoost-Noord-Brabant en Groot Rijnmond. De industrie is dan ook nog steeds van groot belang voor de economie, vooral buiten de Randstad. De koppositie is al zo’n 20 jaar in handen van de zuidelijke regione. Wel lijkt er een verschuiving plaats te vinden van het zwaartepunt van de industrie van het westen naar het zuiden van Nederland, met name Noord-Brabant.

In het rapport Het industriële landschap van Nederland staat de regionale spreiding van de industrie centraal. Hierbij wordt ook onderscheid gemaakt tussen de verschillende branches binnen de industrie. Oftewel, waar bevindt zich het hart van branches als de voedingsmiddelenindustrie en de transportmiddelenindustrie?

Voor de regio’s Zeeuws-Vlaanderen, Zuidoost-Noord-Brabant, Delfzijl en omgeving, Achterhoek, Zuid-Limburg, Twente en West-Noord-Brabant is de industrie goed voor minimaal een vijfde deel van de toegevoegde waarde die in de regio wordt gerealiseerd. Hieruit kan gesteld worden dat het aandeel van de industrie in de economie van een regio vooral groot is in de gebieden buiten de Randstad.

Bron : CBS
Terug naar alle items

Vacatures
in je mailbox?

Schrijf je in en we houden je op de hoogte
Job Alert instellen

Vacatures in je mailbox

Schrijf je in en we houden je op de hoogte.
In elke ontvangen e-mail kun je jouw Job Alert weer deactiveren.

Welke vacatures wil je ontvangen?

Gekozen vakgebieden:

Je kunt meerdere vakgebieden toevoegen.


    Gekozen opleidingsniveaus:

    Je kunt meerdere opleidingsniveaus toevoegen.


      Wat is je voornaam?

      Op welk e-mailadres?