Voor werkgevers
Vacatures in je mailbox? Stel jouw jobalert in!
Nieuws
01-12-2017

ASML pareert tekort aan technici


Door de steeds krapper wordende markt voor hoogopgeleide technici voelt chipmachinemaker ASML zich gedwongen om  creatieve maatregelen te nemen. Jongen talenten komen niet langer zelf aankloppen bij de werldmarktleider. De organisatie heeft 600 vacatures en probeert het probleem op meerdere manieren aan te pakken. 

Buitenlandse kantoren van ASML zijn gevestigd in gebieden met klanten en/of toeleveranciers. Men overweegt nu ook ook vestigingen te openen waar het technisch personeel wel beschikbaar is, zoals Oost-Europa. Dit aangezien veel kandidaten de drempel te hoog vinden om te verhuizen.

Hoewel de flexschil de afgelopen jaren al is teruggebracht van 30% naar 25%, zal dit nog verder afnemen. ASML maakt nog steeds een sterke groei door en heeft minder behoefte aan flexibiliteit. Het bedrijf wil juist de bestaande investeringen in talent behouden.

Verder probeert ASML de naamsbekendheid te verhogen en potentiële toppers zo vroeg mogelijk aan zich te binden. Wereldwijd geven medewerkers van de organisatie gastcolleges, leggen ze contacten met hoogleraren en nodigen ze toptalenten uit voor driedaagse verzorgde masterclasses. 

Door de doelstelling van de Chinese overheid om wereldleider te worden in de chipsindustrie, verloopt de werving hier relatief goed. De studenten in China kijken steeds vaker buiten de landsgrenzen. Wereldwijd heeft ASML meer dan 18.000 medewerkers, waarvan bijna 10.000 in Nederland. Deze medewerkers zijn afkomstig uit 115 landen en de helft komt van de nieuwe medewerkers komt momenteel uit het buitenland.

Bron: flexnieuws.nl
Terug naar alle items

Vacatures
in je mailbox?

Schrijf je in en we houden je op de hoogte
Job Alert instellen

Vacatures in je mailbox

Schrijf je in en we houden je op de hoogte.
In elke ontvangen e-mail kun je jouw Job Alert weer deactiveren.

Welke vacatures wil je ontvangen?

Gekozen vakgebieden:

Je kunt meerdere vakgebieden toevoegen.


    Gekozen opleidingsniveaus:

    Je kunt meerdere opleidingsniveaus toevoegen.


      Wat is je voornaam?

      Op welk e-mailadres?