Voor werkgevers
Vacatures in je mailbox? Stel jouw jobalert in!
Nieuws
06-10-2017

Arcus start met uniek en vernieuwd onderwijsconcept voor Aldi, Coop en Action

Na een succesvolle pilot is Arcus samen met Action, Coop en Aldi van start gegaan met een traject voor medewerkers met managementpotentie. Dit niveau 4 maatwerktraject tot retailmanager is gestart met 18 BBL-studenten in de leeftijd van 17 tot 35 jaar.

“Krapte op de arbeidsmarkt maakt het dat we met zijn allen de koppen bij elkaar moeten steken om huidig personeel en toekomstig personeel op te leiden en hen een mooie basis mee te geven in hun carrière en te binden”, vertelt Robert Walthouwer regiomanager van de Action. “De samenwerking met Arcus afgelopen jaar is ons goed bevallen.”

Ook Mathijs Peeters (hoofd administratie en personeel) bij Aldi Roermond BV onderstreept het feit dat we samen goed moeten zorgen voor goed opgeleid personeel. De samenwerking met Arcus ervaart ook hij als zeer prettig. “Over en weer helpen we elkaar.” Op dit moment stapt Aldi in het traject met hun assistent filiaalmanagers.
“Voor een leidinggevende bij Aldi is het uitdagend om, naast de dagelijkse winkeloperatie, ook veranderingen door te voeren op het gebied van klantbenadering, commercie en efficiency. De opleiding gaat hen helpen om, wanneer nodig, de dynamiek van de winkel te ontstijgen, het overzicht te houden en te werken aan hun leiderschapskwaliteiten. Zo kunnen ze meer afstand nemen en leren. Ze leren van elkaar binnen onze organisatie, maar ook van ‘studenten’ van de andere organisaties.” Het mes snijdt daardoor aan twee kanten. De medewerkers onderstrepen dit. Sommigen zitten vaak al heel lang in de dagelijkse praktijk, die ze op hun duim kennen en waar ze varen op routine. Het is leuk om te verbreden en te leren van elkaar.

Bron : Arcus 

Terug naar alle items

Vacatures
in je mailbox?

Schrijf je in en we houden je op de hoogte
Job Alert instellen

Vacatures in je mailbox

Schrijf je in en we houden je op de hoogte.
In elke ontvangen e-mail kun je jouw Job Alert weer deactiveren.

Welke vacatures wil je ontvangen?

Gekozen vakgebieden:

Je kunt meerdere vakgebieden toevoegen.


    Gekozen opleidingsniveaus:

    Je kunt meerdere opleidingsniveaus toevoegen.


      Wat is je voornaam?

      Op welk e-mailadres?