Voor werkgevers
Vacatures in je mailbox? Stel jouw jobalert in!
Nieuws
15-06-2018

Arbeidsmarktontwikkelingen

De publicatie ‘Duiding Arbeidsmarktontwikkelingen, juni 2018’ geeft een overzicht van de actuele ontwikkeling van de Nederlandse economie en de gevolgen daarvan voor de arbeidsmarkt:

 • Het aantal banen is opnieuw sterk toegenomen. Voor het eerst in jaren is bij werknemers vast werk meer gegroeid dan flexibel werk. Ook het aantal vacatures is verder gestegen.
 • De toegenomen arbeidsmobiliteit wordt uitgelicht: mensen wisselen vaker van werkgever en van beroep. Er zijn duidelijke verschillen in arbeidsmobiliteit per leeftijdsgroep, per sector en per beroepsgroep.
 • In het eerste kwartaal van 2018 is het Bruto Nationaal Product verder gegroeid (met 0,5% in vergelijking tot het vorige kwartaal en met 2,8% in vergelijking met het eerste kwartaal van 2017).
 • Het aantal werkenden is in het eerste kwartaal van 2018 in vergelijking met een jaar eerder met 76.000 personen toegenomen, het aantal werklozen is 104.000  afgenomen. Ook het aantal WW-uitkeringen neemt gestaag af. Eind april 2018 telt UWV ruim 87.000 WW-uitkeringen minder dan een jaar eerder.
 • Door de toename van het aantal vacatures en de daling van het aantal werklozen is de spanning op de arbeidsmarkt in het eerste kwartaal van 2018 toegenomen. Bij een toenemend aantal beroepen is het moeilijk om geschikt personeel te vinden.

Bron: UWV.nl

Terug naar alle items

Vacatures
in je mailbox?

Schrijf je in en we houden je op de hoogte
Job Alert instellen

Vacatures in je mailbox

Schrijf je in en we houden je op de hoogte.
In elke ontvangen e-mail kun je jouw Job Alert weer deactiveren.

Welke vacatures wil je ontvangen?

Gekozen vakgebieden:

Je kunt meerdere vakgebieden toevoegen.


  Gekozen opleidingsniveaus:

  Je kunt meerdere opleidingsniveaus toevoegen.


   Wat is je voornaam?

   Op welk e-mailadres?