Voor werkgevers
Vacatures in je mailbox? Stel jouw jobalert in!
Nieuws
01-09-2017

Arbeidsconflict Er gloort weer licht aan de horizon voor werkgevers

Sinds de invoering van de Wet Werk en Zekerheid worden ontbindingsverzoeken die gegrond zijn op een arbeidsconflict vaker afgewezen dan onder het oude ontslagrecht. Wanneer het arbeidsconflict aan de werkgever is te wijten, volgt er nu namelijk in principe geen ontslag meer.

Eerder deze zomer schreven wij al dat het gerechtshof ’s-Hertogenbosch met een nuancering daarop is gekomen: het gerechtshof ’s-Hertogenbosch acht niet relevant aan wie te wijten is dat de arbeidsverhouding verstoord is geraakt. De vraag is óf de arbeidsverhouding is verstoord, niet door wie deze is verstoord. Onlangs heeft het gerechtshof ’s-Hertogenbosch dit in een andere ontslagzaak herhaald. Dit biedt voor werkgevers natuurlijk perspectief!

Enige uitzondering hierop is dat, wanneer een werkgever welbewust op een arbeidsconflict aanstuurt, met als doel op deze manier een ontslag te forceren, een rechter dit niet mag belonen. In zo’n geval zal de rechter dan ook een ontbindingsverzoek (moeten) afwijzen.

Kortom, ontslag wegens een arbeidsconflict kan wél, óók als werkgever een aandeel in dit conflict heeft, op voorwaarde dat werkgever het arbeidsconflict niet bewust mag hebben gecreëerd met het uitsluitende doel zo een ontslag te forceren.

Lees meer hierover: http://www.spee-advocaten.nl/nieuwsbrieven#1  

Terug naar alle items

Vacatures
in je mailbox?

Schrijf je in en we houden je op de hoogte
Job Alert instellen

Vacatures in je mailbox

Schrijf je in en we houden je op de hoogte.
In elke ontvangen e-mail kun je jouw Job Alert weer deactiveren.

Welke vacatures wil je ontvangen?

Gekozen vakgebieden:

Je kunt meerdere vakgebieden toevoegen.


    Gekozen opleidingsniveaus:

    Je kunt meerdere opleidingsniveaus toevoegen.


      Wat is je voornaam?

      Op welk e-mailadres?