Voor werkgevers
Vacatures in je mailbox? Stel jouw jobalert in!
Nieuws
03-02-2023

AOW-leeftijd gaat in 2023 niet omhoog vanwege kortere levensverwachting

 

De AOW-leeftijd gaat in 2023 niet verder omhoog. Dit is het gevolg van een raming van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) van de levensverwachting van 65-plussers, waarop de AOW-leeftijd wordt gebaseerd. Het CBS voorziet dat 65-plussers in 2023 een kwartaal korter leven dan het bureau eerder voorzag. De AOW-leeftijd blijft dan, net zoals het jaar ervoor, 67 jaar en drie maanden. 

De voorspelling van het CBS is verrassend. De afgelopen jaren meldde het CBS steeds een stijgende levensverwachting voor 65-plussers, met 2012 en 2015 als uitzondering. Ook in die jaren daalde de levensverwachting iets. Voor de AOW in 2023 betekent de nieuwe raming dat iedereen geboren in 1955 en voor 1 oktober 1956 drie maanden na de 67ste verjaardag AOW krijgt.

Het CBS heeft een verklaring voor de dalende levensverwachting voor 2023. Het bureau wijst erop dat in de laatste vier maanden van 2016 en de eerste acht maanden van dit jaar meer mensen stierven dan verwacht. 'Dergelijke fluctuaties in de feitelijke sterfte zorgen ieder jaar voor kleine schommelingen in de levensverwachting', meldt het CBS.

Bron De Volkskrant

Terug naar alle items

Vacatures
in je mailbox?

Schrijf je in en we houden je op de hoogte
Job Alert instellen

Vacatures in je mailbox

Schrijf je in en we houden je op de hoogte.
In elke ontvangen e-mail kun je jouw Job Alert weer deactiveren.

Welke vacatures wil je ontvangen?

Gekozen vakgebieden:

Je kunt meerdere vakgebieden toevoegen.


    Gekozen opleidingsniveaus:

    Je kunt meerdere opleidingsniveaus toevoegen.


      Wat is je voornaam?

      Op welk e-mailadres?