Voor werkgevers
Vacatures in je mailbox? Stel jouw jobalert in!
Nieuws
31-08-2018

Allochtone mbo er vindt moeilijker stageplek

Mbo'ers met een niet-westerse migratieachtergrond moeten vaak meer moeite doen voor een stageplek dan hun autochtone medestudenten.
De cijfers zijn afkomstig van het Research Centre for Education and the Labour Market, onderdeel van de Universiteit Maastricht.

Minder dan de helft van de studenten uit niet-westerse landen vindt in één keer een stageplek. Bijna een kwart moet vier keer of vaker solliciteren. Van de autochtone studenten vindt ruim twee derde gelijk een stageplaats, en heeft maar ongeveer een op de tien daar vier pogingen of meer voor nodig.

Werkgeversorganisaties VNO-NCW en MKB-Nederland erkennen dat discriminatie voorkomt en willen dat samen met de mbo's tegengaan. Wel vinden ze het te kort door de bocht om de moeizamere zoektocht van studenten met een niet-westerse migratieachtergrond volledig op discriminatie te gooien. Zo stellen de werkgeversorganisaties dat studenten uit niet-westerse landen vaker studies kiezen met een minder goed perspectief op werk. Bovendien missen zij vaak een persoonlijk netwerk dat hen aan een stageplek kan helpen.

Bron 1limburg
Terug naar alle items

Vacatures
in je mailbox?

Schrijf je in en we houden je op de hoogte
Job Alert instellen

Vacatures in je mailbox

Schrijf je in en we houden je op de hoogte.
In elke ontvangen e-mail kun je jouw Job Alert weer deactiveren.

Welke vacatures wil je ontvangen?

Gekozen vakgebieden:

Je kunt meerdere vakgebieden toevoegen.


    Gekozen opleidingsniveaus:

    Je kunt meerdere opleidingsniveaus toevoegen.


      Wat is je voornaam?

      Op welk e-mailadres?