Voor werkgevers
Vacatures in je mailbox? Stel jouw jobalert in!
Nieuws
06-08-2021

Afhandeling van de waterschade in Limburg

Vragen van ondernemers

Veelgestelde vragen van ondernemers over afhandeling schade en wateroverlast in Limburg.

Welke maatregelen zijn er voor werkgevers op het gebied van loonsteun?

Als uw bedrijf door de overstromingen omzet misloopt of -liep, kunt u de tegemoetkoming NOW aanvragen. Deze tegemoetkoming in loonsteun ontvang u snel na aanvraag en als voorschot over 3 periodes.

U vraagt de NOW aan als u minstens 20% omzetverlies verwacht. In vergelijking met een kwart van de totaalomzet uit 2019. Aanvragen kan tot en met 30 september 2021.

Vanaf juni 2022 vindt de vaststelling van de definitieve bedragen voor de NOW-regeling plaats. Hierdoor krijgt u mogelijk extra geld of moet u een deel van het ontvangen bedrag terugbetalen.

Let op: vraagt u NOW en ontvangt u ook andere schadecompensatie? Dan kan dit gevolgen hebben bij latere verrekening. Informeer hiernaar bij uw aanvraag.

Kan ik als werkgever gebruik maken van Werktijdverkorting?

Nee, dat is niet meer mogelijk. De regeling Werktijdverkorting (wtv) stopt als maatregel. NOW vervangt de oude regeling wtv.

Kan ik als werkgever ook gebruik maken van de NOW als ik ook een bijdrage ontvang van mijn verzekering, het wts of Giro 777?

Ja, dat kan. Maar een gift en tegemoetkoming vanuit Giro777 en de Wts tellen mogelijk mee als omzet. Dit kan invloed hebben op de hoogte van uw tegemoetkoming uit de NOW.

Vraagt u de NOW-regeling aan en ontvangt u ook een andere compensatie voor schade van wateroverlast? Dan heeft dit misschien gevolgen bij latere verrekening. Informeer hiernaar bij uw aanvraag. Bespreek met uw boekhouder of accountant als u twijfelt of iets wel of niet meetelt als omzet.

Kan de Tozo zelfstandigen in Limburg steunen?

Nee, dat kan niet. De Tozo is alleen voor inkomensverlies door gevolg van de coronacrisis. U kunt mogelijk wel algemene of bijzondere bijstand krijgen. Neem voor meer informatie contact op met uw eigen gemeente, die dit met u kan regelen.

Wanneer kom je in aanmerking voor de TVL?

De TVL-subsidie is voor alle bedrijven die meer dan 30% omzet verliezen. En steun nodig hebben bij betalen van hun vaste lasten.

Lees meer over de belangrijkste onderdelen van TVL Q3 2021.

Wanneer kan ik TVL aanvragen voor het 3e kwartaal?

TVL Q3 2021 gaat naar verwachting eind augustus open.

Ik kom niet in aanmerking voor de TVL, kan ik vanwege de overstromingen in Limburg alsnog een tegemoetkoming voor mijn vaste lasten krijgen?

Nee. Het is niet mogelijk om TVL-subsidie toe te kennen aan ondernemers die niet aan de subsidievoorwaarden van de TVL voldoen.

bron: Rijksoverheid

Terug naar alle items

Vacatures
in je mailbox?

Schrijf je in en we houden je op de hoogte
Job Alert instellen

Vacatures in je mailbox

Schrijf je in en we houden je op de hoogte.
In elke ontvangen e-mail kun je jouw Job Alert weer deactiveren.

Welke vacatures wil je ontvangen?

Gekozen vakgebieden:

Je kunt meerdere vakgebieden toevoegen.


    Gekozen opleidingsniveaus:

    Je kunt meerdere opleidingsniveaus toevoegen.


      Wat is je voornaam?

      Op welk e-mailadres?