Voor werkgevers
Vacatures in je mailbox? Stel jouw jobalert in!
Nieuws
13-09-2016

Aanzegging arbeidsovereenkomst vergeten betekent een voortzettingDe invoering van de WWZ heeft een aantal wijzigingen met zich meegebracht die tot gevolg heeft dat een werkgever zijn personeelsbeleid dient aan te passen. Zo geldt sinds de WWZ voor werkgevers een aanzegplicht. Als sprake is van een tijdelijke arbeidsovereenkomst met een duur van zes maanden of langer, dan moet de werkgever uiterlijk één maand voor het einde van de arbeidsovereenkomst schriftelijk aan de werknemer laten weten of de arbeidsovereenkomst wel of niet verlengd wordt.

En wanneer de werkgever de arbeidsovereenkomst wil verlengen, dan moet de werkgever bovendien aan de werknemer mededelen onder welke voorwaarden hij de arbeidsovereenkomst wil voortzetten. Ook deze mededeling moet de werkgever uiterlijk één maand vóór het einde van de arbeidsovereenkomst doen aan de werknemer.

Werkgevers die vergeten om zo’n aanzegging te doen, komen in de problemen. De consequenties van het nalaten om de aanzegging te doen, kunnen fors zijn. Dit blijkt ook wel uit de rechtspraak die is gepubliceerd sinds de invoering van de WWZ.

Wilt u meer weten over dit onderwerp? En wilt u weten hoe u als werkgever – heel eenvoudig – dit probleem kunt omzeilen? Lees dan verder op onze website: http://www.spee-advocaten.nl/nieuwsbrieven#1

Deze blog is geschreven door SPEE advocaten 

Terug naar alle items

Vacatures
in je mailbox?

Schrijf je in en we houden je op de hoogte
Jobalert instellen

Vacatures in je mailbox

Schrijf je in en we houden je op de hoogte.
In elke ontvangen e-mail kun je jouw Jobalert weer deactiveren.

Welke vacatures wil je ontvangen?

Gekozen vakgebieden:

    Gekozen opleidingsniveaus:

      Op welk e-mailadres?