Voor werkgevers
Vacatures in je mailbox? Stel jouw jobalert in!
Nieuws
09-11-2018

Aantal vrouwelijke topverdieners neemt toe


Het aandeel vrouwen in de groep best verdienende werknemers is wederom gegroeid. Vorig jaar was 20,4 procent van de topverdieners van organisaties met minimaal vijfhonderd werknemers een vrouw, blijkt woensdag uit onderzoek van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

Het aandeel vrouwelijke topverdieners groeit de laatste jaren gestaag. In 2010 was nog 15 procent van de topverdieners in Nederland een vrouw.
Er is geen algemene definitie, daarom kijkt het CBS naar de 0,2 procent bestbetaalde banen binnen private en publieke organisaties. Het gaat dan om het jaarloon. Nederland telt bijna 6.600 topverdieners.

Er bestaat een verband tussen het aandeel vrouwen onder topverdieners en het aandeel vrouwelijke werknemers bij organisaties met meer dan vijfhonderd werknemers. Binnen zorgbedrijven is ongeveer 84 procent van de werknemers een vrouw. Het aandeel vrouwelijke topverdieners is bij dit type bedrijf ook het grootst (30 procent).
Van de vrouwen die topverdiener zijn, is het merendeel ouder dan vijftig jaar: in 2017 was 64 procent van de topverdieners vijftig jaar of ouder. Bijna 29 procent was tussen de veertig en vijftig jaar en nog geen 7 procent tussen de dertig en veertig jaar. Slechts 0,5 procent was jonger dan dertig.

Bron: nu.nl

Terug naar alle items

Vacatures
in je mailbox?

Schrijf je in en we houden je op de hoogte
Job Alert instellen

Vacatures in je mailbox

Schrijf je in en we houden je op de hoogte.
In elke ontvangen e-mail kun je jouw Job Alert weer deactiveren.

Welke vacatures wil je ontvangen?

Gekozen vakgebieden:

Je kunt meerdere vakgebieden toevoegen.


    Gekozen opleidingsniveaus:

    Je kunt meerdere opleidingsniveaus toevoegen.


      Wat is je voornaam?

      Op welk e-mailadres?