Voor werkgevers
Vacatures in je mailbox? Stel jouw jobalert in!
Nieuws
16-02-2017

Aantal internationale werknemers groeitHet aantal buitenlandse werknemers in Nederland is de afgelopen jaren flink toegenomen en blijft ook groeien in uiteenlopende sectoren en op diverse functieniveaus.
Dat signaleert Walters People in haar Salary Survey 2017 onder zo’n 150 Nederlandse werkgevers en meer dan 750 medewerkers werkzaam binnen de financiële administratie, office support, IT support en supply.

De Nederlandse arbeidsmarkt internationaliseert De afgelopen vijf jaar zag 44 procent van de Nederlandse organisaties het aantal internationale werknemers in hun personeelsbestand groeien. Voor 2017 verwacht 55 procent dat dit aantal gelijk blijft, 37 procent verwacht zelfs verdergaande internationalisering.

Nederland is niet alleen populair door de centrale ligging en het gunstige belastingklimaat, maar ook door de internationale oriëntatie van ons land, vooral in de Randstad.
De groeiende vraag naar internationale werknemers wordt volgens Walters People versterkt doordat organisaties tijdens de economische crisis heel efficiënt en ‘lean’ gemaakt zijn. Nu de markt aantrekt, hebben ze mankracht nodig om nieuwe projecten op te starten.
Ze moeten nu direct werven om te kunnen groeien. Tekorten die op die functies ontstaan, worden opgevangen met onder andere tijdelijke krachten uit het buitenland.

Bron PW gids

Terug naar alle items

Vacatures
in je mailbox?

Schrijf je in en we houden je op de hoogte
Job Alert instellen

Vacatures in je mailbox

Schrijf je in en we houden je op de hoogte.
In elke ontvangen e-mail kun je jouw Job Alert weer deactiveren.

Welke vacatures wil je ontvangen?

Gekozen vakgebieden:

Je kunt meerdere vakgebieden toevoegen.


    Gekozen opleidingsniveaus:

    Je kunt meerdere opleidingsniveaus toevoegen.


      Wat is je voornaam?

      Op welk e-mailadres?