Voor werkgevers
Vacatures in je mailbox? Stel jouw jobalert in!
Nieuws
04-06-2020

Aandachtspunten aangepaste NOW-regeling

Langzaam maar zeker komt Nederland weer een beetje op gang en worden de coronamaatregelen geleidelijk versoepeld. Inmiddels is ook bekend geworden dat de NOW-regeling (loontegemoetkoming) zal worden verlengd tot 1 oktober 2020 (de NOW II). De veelbesproken ontslagboete, althans die ter hoogte van 50% van de loonsubsidie, is verdwenen uit de NOW-II.

Wij wijzen werkgevers wel op het volgende. Indien bedrijven die NOW-steun ontvangen meer dan 20 medewerkers willen ontslaan, dan moet er een akkoord zijn met de vakbond of een andere personeelsvertegenwoordiging. Komen partijen er onderling niet uit, dan moet er een aanvraag voor mediation zijn gedaan bij (een nog op te richten commissie van) de Stichting van de Arbeid. Ontbreekt een akkoord of een mediationverzoek, dan volgt een korting van de NOW van 5% op het totale subsidiebedrag. De achterliggende gedachte is om misbruik van de NOW te voorkomen.

Deze regels gelden naast het huidige systeem van de NOW, dat al bepaalt dat er voor ontslagen medewerkers geen loonsubsidie wordt ontvangen. Ook is het belangrijk om te benadrukken dat de NOW los staat van het bestaande ontslagrecht c.q. ontslagbescherming en de regels die gelden voor collectief ontslag, de Wet Melding Collectief Ontslag.

Meer over de wijzigingen leest u hier:

Terug naar alle items

Vacatures
in je mailbox?

Schrijf je in en we houden je op de hoogte
Job Alert instellen

Vacatures in je mailbox

Schrijf je in en we houden je op de hoogte.
In elke ontvangen e-mail kun je jouw Job Alert weer deactiveren.

Welke vacatures wil je ontvangen?

Gekozen vakgebieden:

Je kunt meerdere vakgebieden toevoegen.


    Gekozen opleidingsniveaus:

    Je kunt meerdere opleidingsniveaus toevoegen.


      Wat is je voornaam?

      Op welk e-mailadres?