Voor werkgevers
Vacatures in je mailbox? Stel jouw jobalert in!
Nieuws
19-09-2016

6 beste redenen om opslag te krijgen

Jij vindt dat je recht hebt op opslag, maar vindt jouw werkgever dat ook? En hoe overtuig je jouw manager ervan om je loonsverhoging te geven. Een methode die altijd werkt, bestaat helaas niet. Maar als je het goed aanpakt, is de kans dat je opslag krijgt groter. Bereid je gesprek dus goed voor en bedenk een aantal sterke argumenten voor een opslag. We helpen je op weg met deze top 6 van de beste redenen voor een loonsverhoging.
 

1. Je kreeg meer verantwoordelijkheden

Sinds je was begonnen kreeg je er een aantal belangrijke verantwoordelijkheden bij, maar je loon werd nooit opnieuw besproken. In dat geval is het tijd dat je zelf de stap durft te zetten om opnieuw te onderhandelen over je loon. Moet je jezelf van je manager eerst bewijzen in je nieuwe functie, vraag hem dan hoelang je er de tijd voor krijgt. Je kan bijvoorbeeld voorstellen om na 6 maanden een evaluatiegesprek te hebben.

2. Je kan goede verkoopcijfers presenteren

Misschien wel de meest duidelijke manier om je waarde voor het bedrijf te kunnen tonen is aan de hand van de verkoopcijfers die jij hebt gepresteerd. Jij zorgde ervoor dat de omzet van het bedrijf steeg, of het binnen halen van nieuwe klanten die de winst voor enkele jaren veiligstelt, dan mag daar best opslag tegenover staan.

3. Je marktwaarde ligt hoger dan wat je nu verdient

Om precies te kunnen weten wat jouw marktwaarde is, is niet zo. Maar is er een duidelijk verschil met wat je ergens anders zou kunnen verdienen, dan zal je werkgever zich daar zeker van op de hoogte zijn. Informeer vooraf via vrienden, kennissen en collega's over het juiste loon voor jouw functie. Ook via sites en magazines kan je je een beeld vormen van het gemiddelde salaris voor iemand met een vergelijkbare baan.

4. Klanten zijn zeer tevreden over jouw service

Voor je werkgever is het niet alleen belangrijk dat er nieuwe klanten komen, ook moeten bestaande klanten tevreden gehouden worden. Bewaar mails waarin klanten zeggen dat ze tevreden zijn over je werk, zodat je indien nodig je argumenten kunt versterken met deze mails.

5. Dankzij jouw werk kan het bedrijf geld besparen

Als je geen commerciële functie hebt, kan je niet overtuigen met verkoopcijfers. Maar je hebt er wel voor gezorgd dat je werkgever geld kon besparen, bijvoorbeeld omdat je goede deals hebt afgesloten met leveranciers. Het hoeft zelfs niet om een directe besparing te gaan. Misschien heb jij taken op je genomen die ervoor zorgen dat jouw afdeling efficiënter werkt en dus meer tijd kan besteden aan belangrijke taken. Dat heeft er ook voor gezorgd dat je baas geen nieuwe werknemer hoefde aan te nemen.

6. Je hebt bewezen dat je snel en efficiënt werk levert

Niet iedereen krijgt evenveel werk af op één dag. Ben je iemand die zich elke dag focust op zijn taken en kan je daardoor een veel grotere workload aan dan je collega's? Dan is dat een goede reden om eens te polsen of je geen opslag verdient.

Terug naar alle items

Vacatures
in je mailbox?

Schrijf je in en we houden je op de hoogte
Job Alert instellen

Vacatures in je mailbox

Schrijf je in en we houden je op de hoogte.
In elke ontvangen e-mail kun je jouw Job Alert weer deactiveren.

Welke vacatures wil je ontvangen?

Gekozen vakgebieden:

Je kunt meerdere vakgebieden toevoegen.


    Gekozen opleidingsniveaus:

    Je kunt meerdere opleidingsniveaus toevoegen.


      Wat is je voornaam?

      Op welk e-mailadres?