Voor werkgevers
Vacatures in je mailbox? Stel jouw jobalert in!
Nieuws
23-11-2018

500 structurele banen bij komst Ein­stein Te­le­sco­pe naar Zuid-Limburg


De Einstein Telescoop zorgt voor een enorme economische impuls voor Zuid-Nederland en het grensgebied van Duitsland en België.
Zowel op de korte als op de lange termijn. Dat is de conclusie van een studie die is uitgevoerd in opdracht van de provincie en met steun van het Ministerie van Economische Zaken.

Met de Einstein Telescoop kunnen zwaartekrachtgolven worden gedetecteerd. Ze bestaat uit drie ondergrondse tunnels van elk tien kilometer lang. Het Heuvelland is daarvoor in de race. Maar ook Sardinië en een regio in Hongarije dingen naar het grootschalige project. In 2021 of 2022 hakt de Europese Commissie de knoop door.
Volgens de studie zorgt de Einstein Telescoop structureel voor 500 directe wetenschappelijke en technische banen. Daarnaast zou ze goed zijn voor 1150 indirecte banen, bijvoorbeeld in de lokale economie.

In het rapport wordt er ook op gewezen dat de telescoop een forse stimulans betekent voor de wetenschappelijke instituten in de Euregio omdat het talenten naar de exacte en technische wetenschappen zal trekken. Verder zal de samenwerking met het bedrijfsleven in de hoogwaardige maakindustrie flink worden bevorderd, aldus de studie.

Bron 1limburg
Terug naar alle items

Vacatures
in je mailbox?

Schrijf je in en we houden je op de hoogte
Job Alert instellen

Vacatures in je mailbox

Schrijf je in en we houden je op de hoogte.
In elke ontvangen e-mail kun je jouw Job Alert weer deactiveren.

Welke vacatures wil je ontvangen?

Gekozen vakgebieden:

Je kunt meerdere vakgebieden toevoegen.


    Gekozen opleidingsniveaus:

    Je kunt meerdere opleidingsniveaus toevoegen.


      Wat is je voornaam?

      Op welk e-mailadres?