Voor werkgevers
Vacatures in je mailbox? Stel jouw jobalert in!
Nieuws
25-09-2019

5 voordelen die u heeft als werkgever bij vitale werknemers

Energieke en bevlogen werknemers. Wie wilt dat nu niet?

Vitaliteit staat de laatste jaren enorm in de belangstelling. Maandag 16 september 2019 zijn zelfs meerdere MKB bedrijven samen gekomen voor het vitaliteitsontbijt van Limburg Positief Gezond. Vitaliteit is een brede term die refereert naar een goede fysieke en mentale gezondheid. Maar het omvat ook een vorm van zingeving, die vaak samenhangt met gezondheid. Op de werkvloer vertaalt zich dit in actieve, energieke, veerkrachtige en tevreden werknemers. Naast het feit dat de werknemers hiervan profiteren, levert het ook voordelen op voor de werkgever. Welke 5 voordelen dat zijn hebben wij hieronder genoemd.

Steeds meer bedrijven investeren in de gezondheid en vitaliteit van hun werknemers. Als werkgever wilt u hier NIET in achterblijven, en DIT is waarom:

1. Minder verzuim

Vitale werknemers zijn over het algemeen gezonder en zitten beter in hun vel. Met als gevolg werknemers die zich minder vaak ziek melden. En dit heeft natuurlijk grote financiële gevolgen, in positieve zin.

2. Hogere betrokkenheid van werknemers

Wanneer werknemers zien dat er wordt geïnvesteerd in hen en in hun gezondheid zullen ze zich gewaardeerd voelen. Hierdoor zien ze in dat zij er toe doen in het bedrijf en dat ze van grote waarde zijn. Dit kan veel werknemers een flinke boost geven. Werknemers zullen zich meer betrokken voelen en dit heeft een positief effect op de motivatie om zich in te zetten voor het succes van het bedrijf.

3. Hogere productiviteit van werknemers

Actieve en gemotiveerde werknemers leveren meer en beter werk dan passieve en gedemotiveerde werknemers. Door ervoor te zorgen dat werknemers voldoende ontspannen, bewegen en zich gewaardeerd voelen, zul je productievere werknemers hebben. En dit levert op de langere termijn weer meer winst op.

4. Beter imago

Vitale werknemers stralen tevredenheid uit. Klanten, partners en/of cliënten vangen deze signalen op waardoor het imago van je bedrijf positief wordt versterkt.
Tevens zend je het signaal uit dat jouw bedrijf investeert in de kwaliteit van je werknemers. Wanneer partners en/of cliënten op de hoogte zijn deze investeringen, zullen zij geloven dat jouw bedrijf en werknemers kwaliteit leveren.

5. Verbeterde werksfeer

Door te investeren in vitale en tevreden werknemers zal de werksfeer onderling positief beïnvloed worden. Vitale werknemers zijn vaker socialer en positiever. Dit kan resulteren in een betere en efficiëntere samenwerking, en zo indirect ook weer op de productiviteit en de omzet.

Wilt u ook meer prioriteit gaan geven aan de vitaliteit van je werknemers? Wij verzorgen workshops en coaching op gebied van vitaliteit (meer bewegen op het werk, meer energie gedurende de dag, minder klachten door een betere houding, inspanning vs ontspanning en nog veel meer). Neem vrijblijvend contact met ons op.

Terug naar alle items

Vacatures
in je mailbox?

Schrijf je in en we houden je op de hoogte
Job Alert instellen

Vacatures in je mailbox

Schrijf je in en we houden je op de hoogte.
In elke ontvangen e-mail kun je jouw Job Alert weer deactiveren.

Welke vacatures wil je ontvangen?

Gekozen vakgebieden:

Je kunt meerdere vakgebieden toevoegen.


    Gekozen opleidingsniveaus:

    Je kunt meerdere opleidingsniveaus toevoegen.


      Wat is je voornaam?

      Op welk e-mailadres?