Voor werkgevers
Vacatures in je mailbox? Stel jouw jobalert in!
Nieuws
01-10-2020

5 tips voor jouw thuiswerkend personeel

 

Werk thuis, tenzij het echt niet anders kan. Dat is een van de nieuwe maatregelen in de strijd tegen het coronavirus, nu het aantal besmettingen weer hard aan het oplopen is. Hoewel het voor sommige werknemers misschien al als het nieuwe normaal wordt ervaren, blijft het belangrijk om het belang van goede werkomstandigheden te benadrukken. Zo is het bijvoorbeeld een belangrijke zaak om ervoor te zorgen dat jouw werknemers thuis ergonomisch verantwoord zitten.

Thuis werken jouw medewerkers veelal met een laptop. Enorm handig natuurlijk, je kunt hem makkelijk meenemen en verplaatsen. Echter, een laptop is niet ideaal om een langere tijd op te werken. Werknemers gaan al snel voorovergebogen in hun stoel zitten wanneer zij werken met een laptop.

Verder zijn er nog steeds maar weinig mensen met een echte thuiswerkplek. Vaak werkt men aan de eettafel, sommigen werken zelfs vanaf de bank of liggend in bed. Dit kan geen kwaad wanneer je dit even doet, maar het blijft vaak niet bij even. Stel je voor dat je 5 dagen per week, 8 uur per dag vanuit die positie werkt. Dat je voor 4 maanden lang aan de eettafel werkt, terwijl je zit op een stoel die net iets te hoog of te laag is en net iets te weinig steun geef. Dat gaat gegarandeerd problemen opleveren.

Tips voor jou en je thuiswerkend personeel:

 1. Zorg voor een goede, liefst apart gelegen, werkplek
 2. Ga je bureaustoel op kantoor ophalen
 3. Zet een laptop op een verhoging, bijvoorbeeld een doos, en zorg voor een extern toetsenbord en muis
 4. Zorg voor afwisseling op je dag en doe bijvoorbeeld enkele oefeningen tussendoor om actief te blijven
 5. Doe voordat je begint met werken of voor je lunch een workout thuis

Het aantal mensen dat thuiswerkt blijft toenemen en de verwachting is dat deze trend aanblijft, ook na deze crisis. Steeds meer bedrijven zien de voordelen van thuiswerken in. Het is dus enorm belangrijk om er ook thuis voor te zorgen dat je werknemers over een goede werkplek beschikken en dat zij blijven werken aan een gezonde levensstijl. Dit om klachten te voorkomen en te verminderen.

Kelly Sport en Coaching
Kelly Stessen
06-46268705

 

Terug naar alle items

Vacatures
in je mailbox?

Schrijf je in en we houden je op de hoogte
Job Alert instellen

Vacatures in je mailbox

Schrijf je in en we houden je op de hoogte.
In elke ontvangen e-mail kun je jouw Job Alert weer deactiveren.

Welke vacatures wil je ontvangen?

Gekozen vakgebieden:

Je kunt meerdere vakgebieden toevoegen.


  Gekozen opleidingsniveaus:

  Je kunt meerdere opleidingsniveaus toevoegen.


   Wat is je voornaam?

   Op welk e-mailadres?