Voor werkgevers
Vacatures in je mailbox? Stel jouw jobalert in!
Blog
30-08-2022

5 redenen om net-afgestudeerden aan te nemen

De meeste werkgevers geven de voorkeur aan kandidaten met werkervaring. Toch zijn er goede redenen om juist beginnende talenten aan te nemen.
Redenen om juist hen aan te nemen zijn:

1. Net-afgestudeerden zijn ambitieus en enthousiast

Na jaren van studeren willen ze nu bewijzen dat ze echt iets kunnen. En kunnen ze iets (nog) niet? Dan leren ze dat maar al te graag. Want nooit ben je zo leergierig als wanneer je net aan iets nieuws begint.

2. Net-afgestudeerden zijn flexibel

Doordat vaste werkwijzen er bij starters nog niet zijn ingesleten, bieden zij een frisse blik op bestaande gewoonten. En komen ze mogelijk met verrassende ideeën over hoe dingen anders, sneller of beter zouden kunnen.

3. Net-afgestudeerden zijn tech-savvy

De nieuwe lichting afgestudeerden weet wel van wanten als het gaat om consumententechnologie. Deze groep is opgegroeid met internet, heeft de opkomst van de mobiele telefoon meegemaakt en beschikt over een smartphone. Navigeren door dit soort devices en technieken is voor hen een tweede natuur. Dat geeft hen een voordeel bij nieuwe ontwikkelingen, die ze bovendien kunnen overbrengen op hun minder technische, vaak wat oudere collega's.

4. Net-afgestudeerden zorgen voor diversiteit

Het aannemen van net-afgestudeerden draagt bij aan meer diversiteit op de werkvloer. Dankzij leeftijdsverschillen kunnen werknemers van elkaar leren. Bovendien ontstaan de meest vernieuwende ideeën wanneer teams uit uiteenlopende mensen bestaan. Zorg dus altijd voor een goede mix van oud én jong.

5. Een goede investering voor de lange termijn

Door jong, ambitieus personeel goed te begeleiden en ze voldoende ruimte te geven, kunnen ze mogelijk uitgroeien tot de nieuwe leiders van het bedrijf.

Bron: Indeed
Terug naar alle items

Vacatures
in je mailbox?

Schrijf je in en we houden je op de hoogte
Job Alert instellen

Vacatures in je mailbox

Schrijf je in en we houden je op de hoogte.
In elke ontvangen e-mail kun je jouw Job Alert weer deactiveren.

Welke vacatures wil je ontvangen?

Gekozen vakgebieden:

Je kunt meerdere vakgebieden toevoegen.


    Gekozen opleidingsniveaus:

    Je kunt meerdere opleidingsniveaus toevoegen.


      Wat is je voornaam?

      Op welk e-mailadres?