Voor werkgevers
Vacatures in je mailbox? Stel jouw jobalert in!
Blog
01-03-2024

5 elementen die vaak vergeten worden in een cv

Een goed cv schrijven is cruciaal. Iedere recruiter en werkgever wil namelijk weten wat je zoal gedaan hebt, zodat zij kunnen inschatten of jij de perfecte kandidaat bent. Wanneer belangrijke informatie mist op je cv, dan kan dit dus van invloed zijn op het verdere verloop van de sollicitatie.

1. De titels van je functies

Iedereen weet dat een cv bedoeld is om al je relevante werkervaring te benoemen. Wat veel mensen echter vergeten te vermelden, zijn de specifieke functies die zij hebben vervuld bij een eerdere werkgever. Het is van groot belang deze wel te benoemen, omdat dit de nieuwe werkgever of recruiter een beter beeld geeft van al jouw werkzaamheden, ervaringen en verantwoordelijkheden. Deze benoemde functies helpen ze met het maken van een inschatting van de competenties die je hebt opgedaan met je eerdere functies. Niet vergeten te vermelden dus!

2. Talen die je spreekt

Ook dit wordt door sollicitanten vaak over het hoofd gezien. Toch kan het van groot belang zijn om te vermelden welke talen je beheerst. Dit is voornamelijk het geval bij internationale coöperaties, maar ook bij kleinere organisaties die misschien regelmatig te maken hebben met buitenlandse klanten. Dus ook wanneer je een taal op basisniveau spreekt, is het belangrijk dit te vermelden. Je kunt hierbij ook het niveau van taalbeheersing aangeven, bijvoorbeeld: matig, goed, uitstekend of moedertaal.

3. Contactinformatie

Voordat je je cv verspreidt, is het belangrijk om goed te controleren of je contactinformatie prominent op het document aanwezig is. Geef de recruiter of werkgever hierbij de optie om je op basis van je cv te mailen of te bellen. Overspoel ze echter niet met een overvloed aan e-mailadressen en telefoonnummers, want dit kan verwarrend zijn.

Anno 2023 wordt het afgeraden om je volledige adres te vermelden. De correspondentie verloopt namelijk simpelweg niet meer per post, en daarom is deze informatie overbodig geworden. Bovendien werkt het vermelden van je adres privacy en discriminatie issues in de hand.

4. Toegespitste vaardigheden

Wat sollicitanten ook vaak vergeten -of zelfs niet eens realiseren- is dat het cruciaal is om het cv aan te passen op de specifieke vacature. Om een goede indruk te maken op een toekomstige werknemer is het belangrijk om de juiste zaken te vermelden. Wanneer er gezocht wordt naar een kandidaat met specifieke vaardigheden, zoals creatief, vindingrijk, etc., dan wordt het aangeraden om deze ook te vermelden op je cv. Mits je deze kunt onderbouwen natuurlijk aan de hand van je werkervaringen, cursussen of opleidingen.

5. Een goede lay-out

Alle relevante informatie vermeld op je cv? Ook nu ben je er nog niet. Veel mensen vergeten een volgende belangrijke stap: het uiterlijk van het document. Met een rommelige lay-out heb je namelijk al snel een nadeel in vergelijking met de andere kandidaten die hier wel tijd in hebben gestoken.

Op zoek naar meer handige sollicitatietips of een cv maken? Bekijk dan ook eens de website van CVster.

Bron: CVster
Terug naar alle items

Vacatures
in je mailbox?

Schrijf je in en we houden je op de hoogte
Job Alert instellen

Vacatures in je mailbox

Schrijf je in en we houden je op de hoogte.
In elke ontvangen e-mail kun je jouw Job Alert weer deactiveren.

Welke vacatures wil je ontvangen?

Gekozen vakgebieden:

Je kunt meerdere vakgebieden toevoegen.


    Gekozen opleidingsniveaus:

    Je kunt meerdere opleidingsniveaus toevoegen.


      Wat is je voornaam?

      Op welk e-mailadres?