Voor werkgevers
Vacatures in je mailbox? Stel jouw jobalert in!
Nieuws
10-11-2017

38 procent van mantelzorgers zegt niets tegen werkgever


Ruim 1 miljoen Nederlanders die in loondienst zijn, zeggen zorg en arbeid te combineren. Vooral ouderen lijken de zorg voor een naaste met het werk te combineren.
Bijna 4 op de 10 mantelzorgers vertelt niet tegen werkgever dat ze zorg en arbeid combineren.

Uit het onderzoek blijkt verder dat 38% van de mantelzorgers niet aan de werkgever vertelt dat hij of zij zorg en arbeid combineert.
44 Procent van de vrouwelijke mantelzorgers geeft aan ‘de werkgever niet met deze zorg te willen belasten’, vergeleken met 31% van de mannen. Dit is mede een verklaring dat werkgevers van mannen meer rekening lijken te houden met de ‘zorg-arbeid’ combinatie dan bij vrouwen. Ruim de helft van de mannen (56%) die werk en zorg combineren, geeft aan dat hun werkgever er op een of andere manier rekening mee heeft gehouden. Bij vrouwen is dat slechts 34.
In die gevallen toont de werkgever begrip, geeft extra verlof of is flexibel in werktijden. Een andere verklaring voor het verschil tussen de percentages mannen en vrouwen die door hun werkgever worden ondersteund, is het feit dat vrouwen vaker in deeltijd werken dan mannen.

Mannen en vrouwen verschillen in het soort zorg dat ze verlenen. Zo helpen mannen vaker met de administratie en het vervoeren van anderen, terwijl vrouwen meer betrokken zijn bij het alledaagse leven van de mantelontvanger, zoals de persoonlijke verzorging en een bezoek aan de arts, activiteiten die vaker overlappen met werktijden

Bron : intelligence group
Terug naar alle items

Vacatures
in je mailbox?

Schrijf je in en we houden je op de hoogte
Job Alert instellen

Vacatures in je mailbox

Schrijf je in en we houden je op de hoogte.
In elke ontvangen e-mail kun je jouw Job Alert weer deactiveren.

Welke vacatures wil je ontvangen?

Gekozen vakgebieden:

Je kunt meerdere vakgebieden toevoegen.


    Gekozen opleidingsniveaus:

    Je kunt meerdere opleidingsniveaus toevoegen.


      Wat is je voornaam?

      Op welk e-mailadres?