Voor werkgevers
Vacatures in je mailbox? Stel jouw jobalert in!
Nieuws
10-08-2017

37x niet op het werk 11x niet naar bedrijfsarts 19x loonbetaling opgeschort

37x niet of gedeeltelijk op het werk gekomen, 11x niet naar de bedrijfsarts gegaan en 3x niet naar de psycholoog, 19x loonbetaling opgeschort

Wanneer een werknemer ziek uitvalt, dan rusten er op zowel de werknemer als de werkgever wettelijke re-integratieverplichtingen.Wanneer een werknemer onvoldoende medewerking verleent aan zijn re-integratie, dan kan de werkgever de werknemer een loonsanctie opleggen. Onder omstandigheden is het zelfs mogelijk om tot ontslag over te gaan. De werkgever kan de kantonrechter namelijk vragen om de arbeidsovereenkomst te ontbinden wegens verwijtbaar handelen van de werknemer, wanneer werknemer veelvuldig zijn re-integratieverplichtingen niet nakomt. In dat geval is het opzegverbod wegens ziekte namelijk niet van toepassing. Als de kantonrechter de arbeidsovereenkomst ontbindt, dan kan de kantonrechter zelfs bepalen dat de werkgever géén transitievergoeding aan de werknemer verschuldigd is.

In een zaak waarover de rechtbank Den Haag onlangs moest oordelen, ging het om een werknemer die maar liefst 37x niet of gedeeltelijk op het werk was verschenen, 11x niet naar de bedrijfsarts was gegaan en 3x niet naar de psycholoog was gegaan, en waarbij werkgever 19x een loonsanctie had toegepast. Toen was de maat voor werkgever vol en verzocht werkgever de kantonrechter om de arbeidsovereenkomst te ontbinden.

Lees hier verder: https://www.spee-advocaten.nl/nieuwsbrieven#1  

Terug naar alle items

Vacatures
in je mailbox?

Schrijf je in en we houden je op de hoogte
Jobalert instellen

Vacatures in je mailbox

Schrijf je in en we houden je op de hoogte.
In elke ontvangen e-mail kun je jouw Jobalert weer deactiveren.

Welke vacatures wil je ontvangen?

Gekozen vakgebieden:

    Gekozen opleidingsniveaus:

      Op welk e-mailadres?