Voor werkgevers
Vacatures in je mailbox? Stel jouw jobalert in!
Nieuws
02-11-2015

3 x Indruk maken zonder woorden

Wat je vertelt en hoe je reageert tijdens een sollicitatiegesprek is zeer belangrijk. Aan de andere kant is het ook van belang rekening te houden met non-verbale communicatie, wat straal je uit zonder woorden? Zo maak je indruk:

 1. Bodylanguage
  Neem een open houding aan, armen over elkaar en onderuitzakken zijn not done. Als je rechtop zit, licht naar voren leunend lijk je alert, zelfverzekerd en geïnteresseerd in wat de gesprekspartner te zeggen heeft. En geef aandacht aan het eerste wat je doet bij binnenkomst: geef een stevige hand. Als jij hierbij initiatief neemt, lijk je vriendelijker en assertiever. Hallo goede indruk!
 2. What to wear?
  Dat we netjes gekleed naar een gesprek moeten gaan is niks nieuws. Of je kiest voor: strak in het pak, business casual of juist je eigen stijl op een nette manier laat zien, ligt natuurlijk ook aan de organisatie waar je op gesprek gaat. Probeer dit goed in te schatten tijdens je voorbereiding. Strijk je kleding ook altijd. Een gekreukelde blouse kan je potentiële werkgever laten denken dat je onnauwkeurig bent. Draag als vrouw niet te korte, te strakke of te diep uitgesneden kleding. Verder is het ook positief als je lekker ruikt. Maar overdrijf dit niet. Je wilt immers niet dat alle aandacht naar je parfum gaat. Zorg er in ieder geval voor dat je fris voor de dag verschijnt. Zorg ook dat je nog tijd hebt om je haren te kammen en in een mooie positie brengt. Te uitgesproken kapsels en een zichtbare piercing in het gezicht kunnen afschrikken, houd hier rekening mee.
 3. A smile is the pretiest thing you can wear
  Wie kent deze uitdrukking niet? Door af en toe te glimlachen is je gezichtsuitdrukking positief. Niet alleen lijk je zo een positief en vriendelijk persoon, je komt ook zelfverzekerd over. Oogcontact maken is hierbij zeer belangrijk, zo laat je zien dat je geïnteresseerd en zeker bent.


Terug naar alle items

Vacatures
in je mailbox?

Schrijf je in en we houden je op de hoogte
Job Alert instellen

Vacatures in je mailbox

Schrijf je in en we houden je op de hoogte.
In elke ontvangen e-mail kun je jouw Job Alert weer deactiveren.

Welke vacatures wil je ontvangen?

Gekozen vakgebieden:

Je kunt meerdere vakgebieden toevoegen.


  Gekozen opleidingsniveaus:

  Je kunt meerdere opleidingsniveaus toevoegen.


   Wat is je voornaam?

   Op welk e-mailadres?