Voor werkgevers
Vacatures in je mailbox? Stel jouw jobalert in!
Nieuws
02-02-2018

200 werklozen aan het werk over de grens


Afgelopen woensdag is een nieuw werkgelegenheidsproject van start gegaan dat in het leven is geroepen om Zuid-Limburgers met een uitkering aan het werk krijgen over de grens. Het is een samenwerking tussen de gemeentes Maastricht en Sittard-Geleen. Zij begon in twee jaar tijd ongeveer 200 uitkeringsgerechtigden aan een baan te helpen in Duitsland of België.

De gemeentes werken voor het project samen met het Nederlandse UWV en zijn Belgische tegenhanger Vlaamse Dienst voor Arbeidsbemiddeling. Ook Podium24, het werkgeversservicepunt van Maastricht-Heuvelland, doet mee. Jean Paul Kompier van het werkgeversservicepunt geeft aan dat de de aanpak al zijn vruchten heeft afgeworpen in Kerkrade. Om deze reden krijgt het project ook een breder vervolg.

Het hoofddoel van het project is het weggenemen van barrières voor de vele banen die er bij onze buurlanden zijn.  Deelnemers wordt hulp geboden met het invullen van belastingpapieren of een aanvraag voor hypotheekrenteaftrek.
Nu de economie in Nederland aantrekt, komen er ook weer meer banen aan deze kant van de grens. Dat maakt het project volgens Kompier niet minder relevant.
 
Bron: 1limburg.nl  
Terug naar alle items

Vacatures
in je mailbox?

Schrijf je in en we houden je op de hoogte
Job Alert instellen

Vacatures in je mailbox

Schrijf je in en we houden je op de hoogte.
In elke ontvangen e-mail kun je jouw Job Alert weer deactiveren.

Welke vacatures wil je ontvangen?

Gekozen vakgebieden:

Je kunt meerdere vakgebieden toevoegen.


    Gekozen opleidingsniveaus:

    Je kunt meerdere opleidingsniveaus toevoegen.


      Wat is je voornaam?

      Op welk e-mailadres?