Voor werkgevers
Vacatures in je mailbox? Stel jouw jobalert in!
Nieuws
19-01-2018

200 miljoen extra voor opleiding mensen met een baan

Werkgevers hebben vorig jaar 200 miljoen euro extra beschikbaar gesteld voor opleiding en ontwikkeling van werkenden.
Het gaat om geld dat via nieuwe persoonlijke keuzebudgetten (pkb) terechtkomt bij ongeveer 400 duizend werknemers die afgelopen jaar een nieuwe cao kregen.
Dit blijkt uit een inventarisatie van werkgeversvereniging AWVN, de belangrijkste arbeidsvoorwaardenadviseur van werkgevers. AWVN is betrokken bij het merendeel van alle 900 Nederlandse cao's en bij een belangrijk deel van de arbeidsvoorwaardenregelingen in Nederland.

In december 2017 kwamen 26 akkoorden tot stand. De gemiddelde contractloonstijging in december bedraagt 2,07 procent, iets hoger dan die van november (1,97 procent).
In heel 2017 kregen 3,4 miljoen werknemers een nieuwe cao. Dat is de 72 procent van alle werknemers die onder een cao vallen.
De gemiddelde afgesproken loonstijging in 2017 bedraagt 1,72 procent. Dat gemiddelde is sinds het begin van het jaar voortdurend opgelopen dankzij steeds hogere maandgemiddelden.
Die oplopende maandgemiddelden gedurende het jaar vloeien voort uit de sterk aantrekkende economie en de verbeterde vooruitzichten van bedrijven.

De eerste cao-akkoorden van 2018 geven aan dat de in 2017 begonnen opwaartse trend in de loonafspraken zich voortzet. Het maandgemiddelde voor januari staat momenteel op 2,1 procent.

Bron : limburgerzaken.nl

Terug naar alle items

Vacatures
in je mailbox?

Schrijf je in en we houden je op de hoogte
Job Alert instellen

Vacatures in je mailbox

Schrijf je in en we houden je op de hoogte.
In elke ontvangen e-mail kun je jouw Job Alert weer deactiveren.

Welke vacatures wil je ontvangen?

Gekozen vakgebieden:

Je kunt meerdere vakgebieden toevoegen.


    Gekozen opleidingsniveaus:

    Je kunt meerdere opleidingsniveaus toevoegen.


      Wat is je voornaam?

      Op welk e-mailadres?