Voor werkgevers
Vacatures in je mailbox? Stel jouw jobalert in!
Nieuws
25-08-2017

1 op de 3 liegt over loon tijdens sollicitatiegesprek


Uit recent onderzoek blijkt dat bijna 1 op de 3 sollicitanten (31 procent) zijn of haar loon verhoogt met minimaal 5 procent. 1 op de 6 doet er nog een schep bovenop en verhoogt dit zelfs met minimaal 10 procent.

Wanneer je solliciteert naar een (nieuwe) baan, welke informatie geef je de HR-manager over jouw huidige salaris? Dat was de vraag die aan meer dan 1017 respondenten werd gesteld in een onderzoek van de Academie voor Arbeidsmarktcommunicatie. De resultaten: 31 procent verhoogt zijn salaris met minimaal 5 procent, 1 op de 6 zelfs met minimaal 10 procent.

De zaken waarover tijdens een sollicitatie het meest onderhandeld wordt, zijn het loon (50 procent), de werktijd (43 procent) en een vast contract (43 procent). Bijna iedereen onderhandelt trouwens over zijn contract: minder dan 1 op de 5 werknemers accepteert het arbeidscontract zonder onderhandeling, zo blijkt uit het onderzoek.
Over opleidingsmogelijkheden (17 procent) en carrièreperspectief (14 procent) wordt in verhouding zeer weinig onderhandeld. Vaste primaire arbeidsvoorwaarden en zekerheid genieten de voorkeur boven een variabele beloning en langetermijnperspectief.
De sollicitant vraagt dus meer om erop vooruit te gaan, maar zeker ook om onderhandelingsruimte te hebben als de werkgever lager inzet.

Bron: standaard.be
Terug naar alle items

Vacatures
in je mailbox?

Schrijf je in en we houden je op de hoogte
Job Alert instellen

Vacatures in je mailbox

Schrijf je in en we houden je op de hoogte.
In elke ontvangen e-mail kun je jouw Job Alert weer deactiveren.

Welke vacatures wil je ontvangen?

Gekozen vakgebieden:

Je kunt meerdere vakgebieden toevoegen.


    Gekozen opleidingsniveaus:

    Je kunt meerdere opleidingsniveaus toevoegen.


      Wat is je voornaam?

      Op welk e-mailadres?