Banenrijklimburg kerst header mobile
/_images_upload/YAgnQ-jJnJURSRpX.jpg
De vacaturebank van Limburg
Klaar voor een nieuwe uitdaging?
/_images_upload/YAgnZZlz6MSfUsIB.jpg
Klaar voor een nieuwe uitdaging?

Vind hier de vacature die bij jou past!

Snel zoeken

Marketing communicatie vacatures in Heerlen

Marketingmanager - Brunssum

Werkgever:Mijnmarketing.com
Locatie:Brunssum
Je bent een generalist en je hebt ervaring in het maken van marketingplannen, je hebt een sterk strategische blik, kennis van zowel online als offline marketing
Gepubliceerd: 11-01-2021
Referentie nr:#BAG1376870

Business Development Representative - Valkenburg

Werkgever:Bizzomate
Locatie:Valkenburg
Do you have sales experience and are you a natural communicator? Click here for more information for this unique job position.
Gepubliceerd: 07-01-2021
Referentie nr:#BA1759761

Werken in de marketing en communicatie

Dit vakgebied houdt zich bezig met het communiceren van de waarde van een merk, product of dienst aan de markt. Het doel is om het gedrag van klanten te beïnvloeden wat ten goede komt aan het bedrijf. De manier waarop dit gebeurt is erg verschillend voor bedrijven en producten. In de meeste gevallen is het geen lineair proces met een begin- en eindpunt, maar een constante stroom aan boodschappen gericht aan de klant.

Het begrip marketing is breed en veel activiteiten en vormen vallen hieronder. Allereerst heb je het verschil tussen ‘above the line marketing’, gericht op het versterken van de merkidentiteit, en ‘below the line marketing’, gericht op het genereren van omzet door middel van het aanzetten tot actie. Er zijn meerdere manieren om deze doelen te bereiken.

Online promotie

De wereld om ons heen wordt steeds meer digitaal, zo ook de promotiestrategieën van bedrijven. Er wordt daarom tegenwoordig meer aandacht besteed op online platformen zoals Google, Facebook, LinkedIN en Instagram. Via deze sociale media kanalen wordt je dagelijks overspoeld met advertenties. Deze worden strategisch ontworpen en geplaatst door speciale bedrijven of de marketingafdelingen binnen een bedrijf.

SEO

SEO staat voor Search Engine Optimization. Je probeert om een webpagina organisatorisch hoog te laten scoren, door bepaalde woorden strategisch te gebruiken. Zo laten zoekmachines zoals Google jouw webpagina vaker zien dan andere webpagina’s. Meer potentiële klanten worden op deze manier naar je website geleid.

SEA

SEA staat voor Search Engine Advertising lijkt op SEO. Echter draait het bij SEO om onbetaalde en natuurlijke zoekresultaten en houdt SEA zich uitsluitend bezig met de advertenties die bij zoekmachines getoond worden. Je wil je advertenties zo strategisch mogelijk plaatsen op plaatsen waar veel zoekverkeer is. Alle drie benoemde strategieën zijn momenteel erg belangrijke gebieden binnen de marketing.

Communicatie

Een goede marketingcampagne werkt het beste met de juiste communicatievaardigheden. De boodschap die je wil overbrengen naar potentiële klanten dient te passen bij de groep die je wil bereiken. De juiste strategie moet worden toegepast.

Naar buiten toe is communicatie belangrijk, maar door het groeien van organisaties is er ook meer behoefte aan interne communicatiekanalen. Alle medewerkers moeten op de hoogte worden gehouden van de ontwikkelingen binnen de organisatie en de branche waarin zij actief is. Je wil daarnaast goed in gesprek kunnen blijven gaan met zakenpartners, investeerders en bedrijven voor diensten van derden.

Opleidingen en werkgevers in de regio

Vele opleidingen geven je toegang tot dit vakgebied. In de omgeving vind je bij het Vista College de opleiding medewerker marketing & communicatie. Voor opleidingen op HBO of WO niveau zijn er instellingen te vinden in de rest van Limburg. Hier bieden businessopleidingen vaak een marketingspecialisatie aan in een later stadium van de studie.

Onze vacaturebank heeft een groot aanbod van potentiële werkgevers in ons bedrijvennetwerk. Zoals eerder beschreven kun je aan de slag bij verschillende soorten bedrijven. Je kunt aan de slag bij een kantoor die de marketing doet voor andere bedrijven. Of je kunt bijvoorbeeld aan de slag op de marketingafdeling van een bedrijf.

Marketing functies in de omgeving

Onze vacaturebank biedt een brede selectie van alle vacatures in de regio. Wilt u graag werken in deze sector? Hieronder vindt u een overzicht uit onze vacaturebank van alle functies in dit vakgebied in de regio.

Zoekcriteria
Mercedes-Benz Customer Assistance Center Maastricht
Envida Thuiszorg
PSW.
Janssen Kerres Automotive
Vista college!
Citaverde College!
Laurentius
Onderwijsgemeenschap Venlo & Omstreken!
Gemeente Sittard-Geleen
Gilde Opleidingen!
MET ggz, de korste lijn naar herstel
Sevagram Zorg
Adelante Zorggroep
Stichting Pergamijn
Centraal Bureau voor de Statistiek
Vivantes, ouderenzorg
SNOW WORLD
Werken bij Refresco.
Saillant Collection Hotels
WP Haton
SVO PL.
Flextronics, live smarter
Radar, zo wil ik leven
Veiligheidsregio Zuid-Limburg!