Voor werkgevers
Vacatures in je mailbox? Stel jouw jobalert in!
Sollicitatie
22-02-2016

Sterke eigenschappen en ontwikkelpunten benoemen in een sollicitatiegesprek

Voordat je gaat reageren op vacatures, moet je eerst van jezelf weten wat nou precies jouw krachtige eigenschappen zijn en wat punten zijn waarin je je wilt blijven ontwikkelen (lees: je bent positief en wilt graag leren). Dit is belangrijk voor in je CV, je motivatiebrief én sollicitatiegesprek. Hieronder een aantal tips die je helpen bij het voorbereiden van een sollicitatiegesprek. Ken je sterke eigenschappen en je ontwikkelpunten.

 • Sterke punten
  Grijp niet meteen naar de meest voor de hand liggende sterke punten, maar kijk terug naar de ervaringen die je tijdens je studie of een vorige baan hebt opgedaan. Want het is oh zo belangrijk om voorbeelden te kunnen benoemen. Een veel gestelde vraag door een recruiter is: ‘’waaruit blijkt dat je daar sterk in bent?’’ En op die vraag moet je direct antwoord hebben. Door te vertellen over je ervaringen kom je zelfverzekerd en betrouwbaar over (lees: lieg nooit!). Benoem uiteraard vooral de punten die van belang zijn bij de functie waarop je solliciteert.
 • Ontwikkelpunten
  ‘’Zwakke punten’’ klinkt negatief. Daarom kun je ze het beste benoemen als ‘’ontwikkelpunten’’. Zo geef je aan dat je eraan wilt blijven werken. Het is belangrijk dat je deze kunt aangeven, want IEDEREEN heeft ze. Daarnaast is het een pluspunt als je deze punten over jezelf weet te vertellen: je beschikt over zelfkennis, yes! Bij het benoemen van je ontwikkelpunten buig je deze altijd om naar iets positiefs. Bij de buiging van je ontwikkelpunt naar een positief punt, geef je een draai aan je gesprek en borduur je op het positieve aspect voort.

Vacatures in Limburg
Op de hoogte van je sterke eigenschappen en ontwikkelpunten? Dan ben je klaar om eens te gaan kijken naar vacatures die bij jou passen. Houd onze vacaturepagina in de gaten want hier vind je 1.300+ vacatures in 12 vakgebieden op (V)MBO / HBO (Bachelor) / WO (Master) niveau in Limburg. Kijk snel of één van de vacatures in Limburg jou aanspreekt!

Terug naar alle items

Vacatures
in je mailbox?

Schrijf je in en we houden je op de hoogte
Job Alert instellen

Vacatures in je mailbox

Schrijf je in en we houden je op de hoogte.
In elke ontvangen e-mail kun je jouw Job Alert weer deactiveren.

Welke vacatures wil je ontvangen?

Gekozen vakgebieden:

Je kunt meerdere vakgebieden toevoegen.


  Gekozen opleidingsniveaus:

  Je kunt meerdere opleidingsniveaus toevoegen.


   Wat is je voornaam?

   Op welk e-mailadres?