Voor werkgevers
Vacatures in je mailbox? Stel jouw jobalert in!
Salaris
29-11-2019

Sollicitatietips voor je salaris en contract

Nadat je een sollicitatiegesprek heb gehad moet je natuurlijk ook je marktconform salaris regelen. Zorg dat je hierbij goed voorbereid bent. Lees in deze blog verschillende tips voor een goed salaris.

Hoeveel ben jij waard?

Salaris hangt af van verschillende zaken. Een werkgever kijkt naar je leeftijd, ervaring, opleiding en vaardigheden. Om een indicatie te krijgen moet je research doen. Zo kom je erachter wat een eerlijke salaris is voor jou.

Van te voren je eisen bepalen

Wat zijn jouw eisen? Voordat je aan het gesprek deelneemt moet je al je eisen op een rijtje zetten. Bekijk je eisen nog een goed, zijn je eisen realistisch? Dan kun je tijdens het gesprek hier naar toewerken. Het niet verstandig om je alleen te focussen op geld en zoveel mogelijk eisen. Bekijk ook eens de secundaire arbeidsvoorwaarden. Denk eens aan vakantiedagen, laptop of een leaseauto.

Grijp je kans

Een (toekomstige) werkgever zal nooit uit zichzelf salaris en voorwaarden aankaarten. Je hebt nu de kans om dit te bespreken en onderhandelen. Dit is namelijk dé kans om de onderhandeling over jouw salaris en arbeidsvoorwaarden te beginnen. Grijp je kans en benoem jouw voorwaarden, vergoedingen en arbeidsvoorwaarden die je graag zou willen.

Dubbelcheck

Wanneer het je gelukt is om naar een eerlijke marktconform salaris te onderhandelen moet je ervoor zorgen dat je alles goed naloopt en dubbelcheckt. Bekijk de voorwaarden nog eens rustig na. Laat een familielid het contract nalezen om er zeker van te weten dat je niks over het hoofd ziet. Wanneer je zeker weet dat alles klopt mag je je handtekening onder het contract zetten.

Veel succes!

Terug naar alle items

Vacatures
in je mailbox?

Schrijf je in en we houden je op de hoogte
Job Alert instellen

Vacatures in je mailbox

Schrijf je in en we houden je op de hoogte.
In elke ontvangen e-mail kun je jouw Job Alert weer deactiveren.

Welke vacatures wil je ontvangen?

Gekozen vakgebieden:

Je kunt meerdere vakgebieden toevoegen.


    Gekozen opleidingsniveaus:

    Je kunt meerdere opleidingsniveaus toevoegen.


      Wat is je voornaam?

      Op welk e-mailadres?