Voor werkgevers
Vacatures in je mailbox? Stel jouw jobalert in!
CV
06-09-2021

Een gat op je CV, vermelden of niet?

Een klein gat op je CV kan door vele redenen en situaties ontstaan. Het is natuurlijk nooit fijn om een periode niet te kunnen werken, en veel mensen zijn bang dat dit in de toekomst sollicitaties zal beïnvloeden. Ik ben hier om te zeggen: dat hoeft helemaal niet!

Een gat op je CV is helemaal niets om je voor te schamen. Wees vooral eerlijk en probeer de situatie naar een positieve kant om te buigen. Benoem hoe productief je bent geweest in deze tussenperiode, welke skills jij jezelf hebt aangeleerd en wat je nog meer hebt gedaan.

Let wel op, het moet wel van toegevoegde waarde zijn voor de functie.

Geef ook aan waarom je een periode niet hebt gewerkt, was dit een bewust keuze of kwamen hier externe factoren bij kijken?

Wereldreis vermelden op je CV? Zeker doen!

Een wereldreis is natuurlijk niet alleen een geweldige ervaring, maar laat ook veel gewenste eigenschappen zien. Doorzettingsvermogen, durf, zelfstandigheid, ondernemerschap, flexibiliteit en levenservaring zijn allemaal kwaliteiten die belangrijk zijn voor zowel jouw wereldreis als jouw toekomstige baan. Geef dit daarom ook zeker aan op je CV. Een simpele “loopbaan onderbroken voor wereldreis” laat meteen zien aan jouw werkgever dat je niet stil hebt gezeten in deze periode!

Ontslag op je CV vermelden? Beter niet!

Aangeven wanneer je vorige functie is afgelopen is natuurlijk belangrijk. De reden is echter lastig te omschrijven op papier, en erg open voor interpretatie. Heb je vervolgens gesolliciteerd en ben je uitgenodigd voor een gesprek? In het sollicitatiegesprek heb je de ruimte om de reden van je ontslag toe te lichten. Bijvoorbeeld: “de functie is komen te vervallen door een reorganisatietraject binnen het bedrijf”.

Een onafgemaakte studie vermelden op je CV? Ja!

Er kunnen honderden redenen zijn om te stoppen met je opleiding, en dat is begrijpelijk! Wellicht ben je gestopt om een andere opleiding te volgen. Misschien had je tijdens je studie even tijd nodig om jezelf te vinden. Vaak is het vooral belangrijk waarom je deze keuze hebt gemaakt (het helpt natuurlijk erg als dit ook een goede reden is). Wat de reden ook is, geef aan dat het een bewuste keuze was! Ook een niet-afgemaakte opleiding hoort bij jouw levenspad, en ook daar heb je van alles geleerd. Focus op de positives, zeker als deze relevant zijn voor de functie!

Terug naar alle items

Vacatures
in je mailbox?

Schrijf je in en we houden je op de hoogte
Job Alert instellen

Vacatures in je mailbox

Schrijf je in en we houden je op de hoogte.
In elke ontvangen e-mail kun je jouw Job Alert weer deactiveren.

Welke vacatures wil je ontvangen?

Gekozen vakgebieden:

Je kunt meerdere vakgebieden toevoegen.


    Gekozen opleidingsniveaus:

    Je kunt meerdere opleidingsniveaus toevoegen.


      Wat is je voornaam?

      Op welk e-mailadres?