Voor werkgevers
Vacatures in je mailbox? Stel jouw jobalert in!
CV
15-09-2021

Deze vaardigheden mogen niet ontbreken op jouw CV

Je kent het vast wel: je bent bezig met het opstellen van een cv en je loopt vast bij de vaardigheden. Waar ben ik nou echt goed in en wat is relevant voor de betreffende functie? Het is dan ook een belangrijk onderwerp voor de werkgever en dus is het belangrijk dat je deze goed op papier zet. Deze blog helpt je op weg!

Directe & indirecte skills

Onder vaardigheden vallen twee verschillende soorten: directe- en indirecte skills. Onder directe skills vallen de vaardigheden die specifiek zijn voor de functie waarop je solliciteert. Een voorbeeld:

Je solliciteert voor de functie ‘online marketeer’ bij een bedrijf. Dan zijn jouw directe skills bijvoorbeeld:

• kennis van Facebook Advertising;
• blogs schrijven die SEO-proof zijn;
• social media beheer;
• goed zijn in Nederlands geschrift;
• etc… 

Benoem vooral ook diploma’s en certificaten die aantonen dat je deze vaardigheden inderdaad beheerst.

De indirecte skills zijn vaardigheden op persoonlijk, intellectueel en emotioneel gebied. Denk hierbij aan eigenschappen zoals energiek, creatief, accuraat en ga zo maar door. Eigenlijk alle vaardigheden die al van vroeger in jou zitten en van toepassing zijn in het werkveld. Dit klinkt misschien soms wat overbodig en nutteloos, maar hier letten werkgevers wel degelijk op!

Vaardigheden die je altijd kunt gebruiken in een cv

Er zijn een aantal vaardigheden die in elke functie of branche gewild zijn en waar bedrijven op letten bij het doornemen van de sollicitanten. Zo zoekt elke werkgever iemand met goede communicatieve vaardigheden. Dit kan klachten afhandelen in een callcenter zijn of het voeren van een salesgesprek bij een nieuwe lead. Goede communicatie is altijd een pluspunt. Dit geldt ook voor leidinggeven en organiseren. Bedrijven hebben altijd graag iemand die een groep kan aansturen en onvoorziene omstandigheden weet af te handelen. Een mooi bruggetje naar de volgende vaardigheid, namelijk een doorzetter zijn. Je deinst niet terug voor moeilijke taken en je gaat tot het gaatje om de klus te klaren.

Het resultaat dat je haalt komt dan ook uit een persoonlijke motivatie. Je persoonlijke interesses passen goed bij de functie waarvoor je solliciteert en dit maakt het aantrekkelijk voor bedrijven om jou aan te nemen. Deze interesses zorgen er ook voor dat je divers inzetbaar bent en het leuk vindt om met meerdere rollen binnen het bedrijf in aanraking te komen. De laatste vaardigheid die je echt dient te benoemen is een inkoppertje, maar het werkt wel: je bent betrouwbaar! Je bent altijd op tijd, vrij zelden ziek en je levert minimaal wat van je gevraagd wordt.

Is jouw cv nu helemaal compleet? Dan is het tijd om hiermee te reageren op de vacature die het beste bij jou past. Via Banenrijklimburg vind je de meeste vacatures binnen Limburg in jouw vakgebied. Bekijk snel onze website en vind de vacature die het beste bij jou past!

Meer leren? Lees ook onze blog: 5 tips om sneller een baan te vinden

Terug naar alle items

Vacatures
in je mailbox?

Schrijf je in en we houden je op de hoogte
Job Alert instellen

Vacatures in je mailbox

Schrijf je in en we houden je op de hoogte.
In elke ontvangen e-mail kun je jouw Job Alert weer deactiveren.

Welke vacatures wil je ontvangen?

Gekozen vakgebieden:

Je kunt meerdere vakgebieden toevoegen.


    Gekozen opleidingsniveaus:

    Je kunt meerdere opleidingsniveaus toevoegen.


      Wat is je voornaam?

      Op welk e-mailadres?