Voor werkgevers
Vacatures in je mailbox? Stel jouw jobalert in!
CV
08-04-2019

6 hobby's die het goed doen op je cv

Werkgevers en recruiters zijn altijd op zoek naar kandidaten die goed bij het bedrijf passen. Om ervoor te zorgen dat je opvalt tussen alle andere sollicitanten, is het daarom belangrijk op je cv een goed beeld van jezelf te schetsen.

Een kort overzicht van je hobby’s en interesses op je cv schrijven, kan je al helpen bij een beter idee geven van wie je bent en over welke vaardigheden je beschikt. Samen met Robin Bakker van CVster geven we een aantal voorbeelden van hobby’s die het goed doen op je cv en hoe deze je kunnen helpen tijdens het solliciteren.

Coderen of programmeren

Het is belangrijk dat de hobby’s en de bijbehorende vaardigheden die je benoemt, passen bij de functie waarvoor je solliciteert. Maar ook wanneer je toekomstige werk weinig met coderen of programmeren te maken heeft, kan het interessant zijn om deze hobby te vermelden. Je laat hier namelijk mee zien dat je beschikt over analytische vaardigheden en doorzettingsvermogen. Iets wat veel werkgevers aan zal spreken en in vrijwel elke branche van pas kan komen.

Schrijven

Creatief schrijven of zelfs het bijhouden van een eigen blog zegt iets over je creativiteit en communicatieve vaardigheden. Je weet namelijk als geen ander hoe je de aandacht van lezers kunt vasthouden: een vaardigheid die voornamelijk van pas kan komen in sectoren als (online)marketing en PR.

Voetbal, hardlopen of een andere sport

Sportieve hobby’s zijn goed voor je gezondheid en staan daarnaast ook goed op je cv. Duursporten vergen bijvoorbeeld veel vastberadenheid en toewijding. Het laat zien dat uitdagingen je niet afschrikken. Doe je aan teamsport? Dan laat je zien dat je graag met anderen samenwerkt om een gezamenlijk doel te bereiken. Daarbij kan een opvallende sport, zoals kunstschaatsen, een mooi gespreksonderwerp zijn tijdens je sollicitatiegesprek.

Fotografie

Hobby’s zoals fotografie, schilderen, tekenen of videografie laten de werknemer of recruiter zien dat je creatief van geest bent en geduld hebt. Creatieve hobby’s kunnen er op duiden dat je verhalen op een creatieve manier kunt vertellen en kijkers hiermee kunt raken. Ook hebben creatieve zielen vaak oog voor detail en dit zijn vaardigheden die bij vrijwel elke functie nuttig zijn.

Gitaarspelen

Een instrument kunnen bespelen is het resultaat van veel oefenen een een flink portie doorzettingsvermogen. Het vermelden van je muzikale talenten op je cv is dus altijd een prima idee.
Ook wanneer je graag zingt, in een koor of solo, kun je dit vermelden op je cv. Iemand die graag voor een publiek zingt, straalt zelfvertrouwen uit en zal zich waarschijnlijk binnen andere situaties met publiek niet snel laten afschrikken. Het geven van presentaties zal je dan ook makkelijk afgaan.

Reizen

Het maken van reizen en ontdekken van nieuwe culturen wordt vaak gezien als het vergaren van nieuwe informatie. Leergierigheid is bij vrijwel iedere baan een pluspunt, je werk willen verbeteren en bij blijven leren zal je toekomstige werkgever zeker kunnen waarderen.

Op zoek naar meer nuttige artikelen, tips voor de brief of een cv maken? Bekijk dan ook zeker eens de blog van CVster.

Bron: cvster.nl
Terug naar alle items

Vacatures
in je mailbox?

Schrijf je in en we houden je op de hoogte
Jobalert instellen

Vacatures in je mailbox

Schrijf je in en we houden je op de hoogte.
In elke ontvangen e-mail kun je jouw Jobalert weer deactiveren.

Welke vacatures wil je ontvangen?

Gekozen vakgebieden:

    Gekozen opleidingsniveaus:

      Op welk e-mailadres?